Együnk többször egy nap, de kis adagokat. Iktassuk be napirendünkbe a tízórait és az uzsonnát. Így akár napi öt étkezésre is szükségünk lehet, ha a megfelelő táplálkozási egyensúlyt tartani szeretnénk.

Már őseink is tisztában voltak azzal, hogy egy bőséges reggeli, amit az étkezések közül a leggazdagabb szénhidrátban, kellően „berúgja” a szervezetünket, hogy hosszú órákon keresztül, és jól teljesítsen. Ahogyan haladunk előre a napban, annál kevesebb étel is elegendő szervezetünknek, így a vacsora legyen csak „koldus vacsora”.

Tízóraira, uzsonnára válasszunk a szezonális zöldségek, gyümölcsök közül.

Zöldségek és gyümölcsök kalória tartalma kalkulátor

Ebédre együnk levest, fehér húsokat. Válasszunk köretként salátákat, párolt zöldségeket. Ha rizst akarunk enni, akkor barna rizst fogyasszunk inkább. Főzelékből készítsünk lisztmentesen. Ezt úgy érhetjük el, ha a zöldség egy részét pürésítjük, és saját magával sűrítjük be.

Vacsoránk legyen inkább jelképes, mint valódi fogás.

Fogásaink legyenek bármilyen kis adagok, igyekezzünk azt megfelelő módon és dekoratívan tálalni akár magunknak, akár családunk részére. Hiszen a szemünknek is jól kell laknia, nemcsak a gyomrunknak.

Legyen szó bármelyik napszak étkezéséről, alaposan rágjunk meg minden falatot, hogy az jóllakottság érzés minél hamarabb jusson el az agyunkba, ami megállt tud parancsolni a felesleges habzsolásnak azzal, hogy elküldi a gyomrunknak a „megtelt” jelzést.

Használd kalkulátorainkat cikkünk alatt, mellyel kiszámolhatsz mindent, ami a táplálkozással kapcsolatos.

Mennyi lenne a számomra ideális testsúly? - kalkulátor


Egészség Életmód Gasztro