Amennyiben Ön csekken szokta befizetni az ELMŰ-ÉMÁSZ áramszámláit, a csekk befizetés során bármelyik postahivatalban be tudja váltani az utalványokat.

A beváltásra szolgáló csekket az ELMŰ-ÉMÁSZ alábbi elérhetőségein kérheti, ELMŰ-ÉMÁSZ telefonos elérhetőségek:

- normál tarifával hívható városi számok: +36 1/238-3838 és +36 46/535-535;

- mobiltelefonon a +36 20/30/70 978-5611 vagy +36 20/30/70 978-5612;

- ELMŰ-ÉMÁSZ rezsiutalvány ügyfélszolgálat email címe: ugyfelszolgalat@elmuemasz.hu

- interneten: regisztrált ügyfélként a ker.elmuemasz.hu honlapon, Online ügyfélszolgálaton a Bejelentések – Általános fogyasztói bejelentés bejelentés menüponton keresztül

Feladható-e postán a rezsiutalvány?

NEM, az ELMŰ-ÉMÁSZ kéri T. Ügyfeleit, hogy rezsiutalványát semmiképpen ne küldje el postai úton, mert így nem számolhatják el. A levélben elküldött utalványokat vissza fogják küldeni a feladónak.

Ki használhatja fel a rezsiutalványokat, csak az, akinek a nevére küldték?

A rezsiutalványok nem névre szólók, így bárki befizetheti vele a gáz- vagy villanyszámláját, ha a számla természetes személy (magánember) nevére szól.

Milyen számlákat lehet kifizetni rezsiutalványokkal?

A természetes személy nevére kiállított földgáz- és villamos energia számlák egyaránt kifizethetők, felhasználható továbbá valamennyi, a szolgáltatóval szemben fennálló egyéb tartozás (késedelmi kamat, ki- és visszakapcsolási díj, egyéb díjak) kifizetésére is.

Felhasználható-e egy vagy több rezsiutalvány több felhasználási hely és/vagy több természetes személy számláinak kiegyenlítésére?

Igen, a postahivatalokban egy vagy több rezsiutalvánnyal fizethető több villanyszámla is. Fontos azonban, hogy egy utalvány csak egy szolgáltató számlájának a befizetésére használható fel.


Pénzügy Otthon