A Várkert Bazár két évvel ezelőtti megújítása óta számos saját, illetve befogadott programnak adott otthont, és több százezer magyar és külföldi látogató kereste fel az épületegyüttes különböző tereit - emelte ki Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója a születésnapi programról a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

    Kiemelte: a látogatószám is bizonyítja, hogy érdemes volt megújítani az épületet, hiszen a Várkert Bazárnak sikerült beépülni a város kulturális szövetébe és betöltenie eredeti hivatását.

    A hétvégén az Öntőház udvaron és az épület kertjében játszóházzal, különböző interaktív és a gyerekeket megszólító programokkal várják a családokat, a forgalom elől elzárt Lánchíd utcában pedig koncertekkel készülnek. Fellép mások mellett a Kaláka, Deák Bill Gyula, Ferenczi György és a Rackajam, az Alma együttes, a Group'n'Swing és a Varidance táncprodukció is.


    A gasztronómiai kínálatról a Magyar Street Food Egyesület gondoskodik, amelynek szervezésében egyebek mellett hazai kézműves söröket, minőségi és díjazott hamburgereket kóstolhatnak a látogatók. Vasárnap a programot tűzijáték zárja.

    Gyutai Csaba beszélt arról is, hogy tovább folytatódik az a tavaly elindított sorozat, amelynek keretében a jeles ünnepnapokon összművészeti programokkal várják az épületegyüttes külső és belső tereiben a látogatókat. Legközelebb pünkösdkor rendeznek összművészeti eseményt.


Laza Kultúra