A hegedűművész óriási, naponta tízezres rajongószám-növekedést produkált az elmúlt időszakban, így már csak órák, napok kérdése, hogy eléri az egymilliós tábort. 

Mága Zoltán népszerűségének növekedési üteme sok kérdést felvet, mivel a Front Page Communications által üzemeltetett Fészbuker.hu adataiból kiderül, hogy rajongóinak több mint a fele három dél-ázsiai országból, Bangladesből, Indiából és Pakisztánból származik.

Facebook rajongók toplista (forrás: Fészbuker.hu - kerekített adatok) 

1. Schobert Norbert - 1,4 millió rajingó

2. Mága Zoltán - 992.000 rajongó

3. Kasza Tibi - 987.000 rajongó

4. Rubint Réke - 954.000 rajongó

5. Nótár Méry - 509.000 rajongó

A magyar hírességek körében példa nélküli az, ami Mága Zoltán Facebook-oldalán történt: az elmúlt két hónapban rajongóinak száma közel a duplájára nőtt. A jelenleg 992 ezres táborral rendelkező oldal így ma a dobogó második helyét foglalja el a hazai celebek oldalai között, letaszítva ezzel helyéről Kasza Tibit, akit sokan ma a Facebook koronázatlan királyának tartanak.

A Front Page Communications által üzemeltetett Fészbuker.hu adatai szerint a robbanásszerű növekedés érdekessége, hogy Mága Zoltán Facebook-táborának a magyar közönség jelenleg csak alig az ötödét alkotja, a többiek valamilyen távoli országból rajonganak a hegedűvirtuózért. Az új rajongók többsége Dél-Ázsiából jött: a lájkolók közel 60 százaléka Bangladesből (260 ezer), Indiából (180 ezer) és Pakisztánból (120 ezer) származik – kérdés, hogy ez a népszerűség a hegedűművész ázsiai koncertjein is lemérhető-e. Bradács András, a Fészbuker.hu-t üzemeltető Front Page Communications tanácsadója arra hívta fel a figyelmet, hogy az említett országokban sok kamu Facebook-profil van, amiket gyakran használnak rajongóvásárlásra, ami a Facebook-tábor növelésének gyors, ám nem etikus módja.


Laza