matek érettségi feladatok nem hivatalos megoldását is el lehet már érni a www.mateking.hu/matekerettsegi oldalon, így aki emlékszik a saját megoldásaira, máris összevetheti a Matekinges megoldással, tehát hamar kiderülhet, hogy nagyjából milyen eredményre lehet számítani majd matekból az érettségi bizonyítvány kézhezvételekor. 

"Gyakorlatilag minden feladattípushoz és témakörhöz megtalálható nálunk felkészítő anyag, így akik nálunk tanultak, és becsülettel végigmentek a oktatóanyagainkon, azokat nem érte ma meglepetés." - mondta Mosóczi András, a többszörös Év Honlapja díjas mateking.hu matekoktató honlap ötletgazdája. 

A második, hosszabb feladatokból álló rész egyébként idén is komolyabb odafigyelést igényelt a diákok részéről, míg az első rész feladatai, melyek alapfogalmakra és összefüggésekre kérdeznek rá (idén többek között a halmazok, statisztika, térfogatszámítás, százalékszámítás, sorozatok, függvények témakörében), azok könnyen érthetőek és viszonylag gyorsan megoldhatóak voltak. 

A választható feladatok közül az (ábrákkal együtt) egy egész oldalas 16-os feladat a riasztó terjedelme ellenére talán a másik két alternatívánál picit gyorsabban megoldható volt, így itt, a választható részen lehetett jó feladatválasztással némi időt nyerni.

A diákok a feladatok megoldásához a korábbi évekhez hasonlóan idén is használhatták a függvénytáblázatot, zsebszámológépet, körzőt és vonalzót.


Iskola