1. Kutatások szerint minél több funkciója van az okostelefonunknak, annál több időt töltünk a WC-n.

2. Afganisztánban sokkal több a TV, mint a WC. Míg a lakosság mindössze 7 százalékánál működik vízöblítéses WC, 10 háztartásból 9-ben van televíziókészülék.

3. Egyetlen WC-lehúzással mintegy 26 liter vizet használunk el.

4. A nyilvános WC-knél mindig a legelső fülke a legtisztább, mivel azt választják a legkevesebben.

5. A WC veszélyes is lehet! II. György brit uralkodó életét vesztette, amikor lezuhant a WC-csészéről, igaz, a király 77 éves volt, félig vak és félig süket.

6. Évente, ha nem gyötör bennünket hasmenés, mintegy 2500 alkalommal keressük fel a mellékhelyiséget.

7. A WC-papírt mai források szerint a VI. századi Kínában találták fel. A guriga formát azonban csak 1890-ben nyerte el a Scot Paper Company jóvoltából.

8. A brit házaspárok 70 százaléka állította, hogy a mosdóhasználat olykor konfliktust jelent kapcsolatukban.

9. A WC öblítésekor akár két méter magasba is emelkedhetnek a baktériumok, ez pedig fertőzéseket okozhat. Ezért érdemes öblítés után azonnal elhagyni a helyiséget vagy lecsukni a WC tetejét öblítés előtt.

10. 5 emberből 1 nem mossa meg a kezét a WC-ről távozva, és még azok közül, akik ezt nem mulasztják el, mindössze 30 százalék használ szappant.

11. Legalább 30 másodpercen keresztül kell kezet mosnunk ahhoz, hogy a káros baktériumok eltűnjenek a kezünkről. Ugyanakkor az emberek alig 5 százaléka tölt ennyi időt egy-egy kézmosással.

12. Vese- és húgyhólyagbetegségeket okozhat, ha visszatartjuk vizeletünket, mert nem találjuk elég tisztának a nyilvános WC-t.

13. Ha túl sokáig időzünk a WC-n, könnyen alakulhat ki aranyér. Ezért nem javallott újság és okostelefon kíséretében felkeresni a mellékhelyiséget.

14. A világ legdrágább WC-je a Nemzetközi Űrállomáson található. 19 millió dollárba került a megépítése.

15. Az első WC-illatosítókat gránátalmába szúrt szegfűszegekből készítették.

16. További érdekességeket ITT találsz.


Egészség Életmód Laza