Az egyik legérdekesebb látnivaló Gironában a várfal, amely a középkorban épült, és ma is részben áll. Az egyik legismertebb hely a várfalon belül a Sant Pere Galligants kolostor, amely egy kis múzeummal és gyönyörű kertekkel rendelkezik.

A város másik jelentős látnivalója a Girona-i Katedrális, amely egy lenyűgöző román stílusú épület, amely őrzőpárt áll a város fölé magasodó dombon. A katedrális előtti tér csodálatos kilátást nyújt a városra és a környező hegyekre.

A zsidónegyed, a Call Jueu, az egyik legjobb megőrzött középkori zsidónegyed Spanyolországban. Az itt található zsinagóga a legrégebbi maradványok közé tartozik, amelyeket a középkori Európában megtaláltak.

A városközpontban található a Rambla de la Llibertat, egy hosszú sétálóutca, amely tele van boltokkal, kávézókkal és éttermekkel. A városban számos múzeum és galéria található, beleértve a Girona Múzeumot is, amely a város történetét mutatja be.

Összességében Girona egy varázslatos város, amely sok kincset rejteget a turisták számára. A város mind az építészeti értékei, mind a kulturális eseményei miatt vonzó a látogatók számára.

Nézd meg Dr. Pepa YouTube-os videós beszámolóját Girona városáról:


Utazás