Miért nem mindegy, hogy milyen kávékapszulás gépet választunk?

Azt mondanunk sem kell, ma már rengeteg kapszulás kávéfőző kapható a boltokban, nehéz közülük választani. Aki a minőséget tartja szem előtt, annak a premiumshop24.hu Cremesso kávégépei között érdemes szétnéznie, hiszen ezek a kompakt készülékek kimondottan otthoni felhasználásra lettek tervezve.

Kis helyen is elférnek, gyorsan képesek lefőzni a kávét, a dizájnjuk pedig önmagáért beszél. Ráadásul ezek a modellek rendkívül halkak, ezért akár egy kisebb irodában is jól hasznosíthatók.

A svájci tervezésű gépekhez kimondottan Cremesso kávékapszula való, ez többféle ízben és kiszerelésben is beszerezhető. Más kapszulákkal nem kompatibilis ez a kávégép, ennek pedig történelmi okai vannak. Igen érdekes és tanulságos a történet, mely meghatározza mind a mai napig, melyik kávégéphez milyen kapszula való. 

A kávékapszulák története

A történet 1976-ban kezdődött, amikor Eric Favre szabadalmaztatta az első kapszulás kávét, melyet a Nespresso-gépekhez fejlesztett. Ezeket a gépeket eredetileg csak a vendéglátóipar számára forgalmazták, otthon még nem lehetett kapszulás kávét inni.

Később azonban nagyon népszerű lett a kávéfőzésnek ez a gyors módja, így egyre többen keresték a kapszulás kávéfőzőket saját felhasználásra is. Az első gyártó azonban féltve őrizte titkait, így más gyártók kénytelen voltak elérő méretben előállítani a gépeiket és így a hozzájuk való kapszulát is. 

Eric Favre közel 1700 szabadalmat adott be a kapszulákra, a piac többi szereplőjének pedig nem volt engedélye a Nespresso-gépekkel kompatibilis kávékapszulák gyártására. De ez talán nem is baj! Így ugyanis elindult egy folyamat, amelynek következményeként a kiváló minőségű Cremesso svájci kávéfőző is megszületett.

A Cremesso kávékapszulák egyik legnagyobb előnye, hogy lebomló anyagból készülnek, alumíniummentesek, a tartalmuk pedig valódi arabica kávé!

A legfinomabb kávék

A kapszulás kávék azért nagyon népszerűek, mert többféle ízesítésben állnak rendelkezésre. A Cremesso kávékapszulák között például találhatunk vanília- és karamell ízűt is.

De a premiumshop24.hu webáruház kínálatában olyan különlegesség is beszerezhető, mint a 16 darabos kiszerelésű Cremesso Uganda kávékapszula. A fűszeres-gyümölcsös aroma sokak kedvence: az édesgyökér, a kakukkfű és a szeder teszik ezt a testes kávét egyedi arabicává.

A kapszulákon mindig feltüntetik azt is, hogy melyik kávéfajta elkészítésére valók: lungo, eszpresszó vagy inkább egy erős ristretto kell a nap megkezdéséhez? Dönthetünk minden nap másképp, a hangulatunknak megfelelően. Ezért is érdemes a Cremesso kapszulás kávét választani!


Gasztro