Raklap bútor kültérre és beltérre is

Raklapból készült bútorok kültérre és beltérre egyaránt kiválóan alkalmasak és a variálhatóságuk végtelen lehetőséget hordoz. Berendezhet vele bármilyen helyiséget, amihez semmi más nem kell csak egy jó ötlet.

Egy raklapból készült bútor megszületésénél sok mindent figyelembe kell venni, hiszen berendezhetünk vele akár egy irodát, éttermet, kertet, parkot és lakóingatlanokat is. A lakások berendezésénél fontos meghatározni, hogy melyik helyiségbe szánjuk a bútort, mert bármilyen furcsa, kiszolgálhatja a gyermekek igényeit egy gyerekszobában, de a felnőttek hálószobájában is igényes darabja lehet a berendezésnek.

Tehát a raklapból készült bútorok megtervezése alkalmával semmi másra nincs szükség csak arra az információra, hogy kik, hol és milyen célra fogják használni a bútort és máris szárnyalhat a képzelet.

Vegyünk alapul egy ingatlant, amelynek szinte minden szobájában megtalálhatók heverők, kanapék, fotelek, ágyak, amelyek a lakók kényelmét szolgálják annak függvényében ki és milyen formában szeretné használni azokat.

Gondoljuk csak el, amikor a gyerekek a gyerekszobában hancúroznak, milyen jó szolgálatot tesz egy masszív, de mégis kedves bútor. A raklapból készült ágyak előnye, hogy bármilyen módon alakítható: így akár gyerekkorunk építőkockáiként újra gyermekek lehetünk, miközben megépítünk egy saját bútordarabot.

Raklap ágy a család minden tagjának

A készítő fantáziájának köszönhetően raklapból építhetünk egyszemélyes, kétszemélyes, de akár emeletes ágyat is. A raklap ágy kialakításánál a tervező ötvözheti a gyerekek kedvenc mesefiguráit vagy játékait a praktikummal, mint például egy sátor ágy fölé helyezésével vagy egy csúszda hozzáépítésével az emeletes ágyhoz.  

Arról nem is beszélve, hogy nem csak ágyfunkciót tud betölteni a bútor, hanem okos, praktikus kialakításnak köszönhetően játékok, könyvek és a ruhák tárolását is meg tudják oldani egy bútoron belül.

Ugyanazt a raklapágyat több helyiségben is tudják hasznosítani annak függvényében, hogy milyen a bútor megmunkálása. Lehet egyszerű, igényes, merész, letisztult az ingatlan stílusa, amelyhez a bútorokat hozzáigazítják. A bútorok festése nagyban meghatározza a helyiség hangulatát, ezért fontos, hogy engedjék szabadjára fantáziájukat és ne ragaszkodjanak az egyszerű, megszokott színekhez, formákhoz. Kísérletezzenek bátran!

Vegyünk például egy gyerekszobát, ahol a színek kavalkádjával találkozunk, hiszen ott az élet mindig mozgalmas és sokszor gyerekzsivajtól hangos. Ellentétben egy felnőtt hálószobájával, ahol általában letisztult egyszerű, nyugalmat sugárzó színek dominálnak. Ameddig egy tinédzser ágyának színe kiválasztásakor korszakának függvényében világos vagy ennek a szöges ellentétében álló sötét árnyalatokat részesít előnyben, addig egy középkorú inkább egy pasztell színt választ magának.

Elmondhatjuk, hogy a lakberendezés a bútor színével még nem ért véget, mert a raklapágyakra helyezett szivacsok és kiegészítők további lehetőséget adnak a bútorok kialakításának számtalan variációjára.

Hálószobába tervezett raklap ágyak megszámlálhatatlan formában szolgálják a tulajdonosok kényelmét. Gondoljunk csak arra az egyszerű dologra, hogy nem mindegy az ágy magassága, szélessége. Sokan szeretnék, ha az ágyuk a megszokottnál magasabban, esetleg dobogón helyezkedne el, de találkozhatunk olyan igénnyel is, amikor valaki a földhöz közel, szinte a talajtól pár centire érzi magát komfortosan. Ezeket az igényeket nehezen tudják megvalósítani egy sztenderd ággyal, hiszen az előre legyártott elemek variálhatósága limitált. Nem úgy a raklapokból készült ágyaknál, hiszen a raklapokat úgy alakíthatjuk, ahogy a legkényelmesebb számunkra.

Matracok és huzatok kiválasztása

Természetesen figyelembe kell venni melyik helyiségben fogják használni a bútorokat és ennek függvényében, kerülnek kiválasztásra a huzatok a raklapágyakra. Egy nappaliban elhelyezett ágytól azt várjuk el, hogy lágy, puha érintéssel vegye körül testüket.  

Ellenben egy kertben lévő ágynak bírnia kell a kinti környezet változásával járó kihívásokat, mint például a napsütés, eső és a szél. A téli időszakban a hideg teszi próbára a bútorokat. Ezért a szabadban használt bútorokat ennek megfelelő huzatokkal, szivacsokkal és kiegészítőket kell megálmodni.

Összességében bátran elmondható, hogy a raklapokból készült ágyak korosztálytól függetlenül minden igényt kielégítenek, legyen a berendezni kívánt lakrész kültéri vagy beltéri, egyszerűen vagy igényesen kialakított helyiség.


Otthon