Születésnap, névnap

Azonosak a tudnivalók, mint a házassági évfordulóra vitt virágok esetén. A csokor nagyságát az ünnepelttel való kapcsolatunk közelsége határozza meg.

Mit üzennek, mit jelentenek az egyes virágok? - kalkulátor ITT

Gyermekszületés

Ha anyukát szeretnénk meglepni egy csokor virággal, akkor több szempontból is legyünk óvatosak. Győződjünk meg róla, hogy anyuka nem allergiás a virágporra. Másodjára, kerüljünk az intenzív illatú virágokat, mert ez irritálhatja anya és baba orrát egyaránt. Továbbá tájékozódjunk az adott intézmény házirendéről, hogy engedélyezik-e a vágott virágok elhelyezését.

Keresztelő

Keresztelőre fehér, aprócska szirmú virágot illik vinni. Egyes közösségekben az ajándékozott virágot a templomban is szokták hagyni.

Ballagás

Ballagásra fiúknak és lányoknak is egyaránt illik virágot adni. De kérdezzünk utána a rendezvény típusának, hogy lesz-e lehetőség virágátadásra. Továbbá vegyük figyelembe, hogy milyen a ballagó diák személyisége. Lehet, hogy egy bonboncsokornak vagy egy szál virágnak jobban örül, mint egy óriás csokornak, amit több órán keresztül kell cipelnie a ballagási ceremónia alatt.

Ebben az esetben is kérdezzünk rá az allergiára. Kellemetlen, ha a ballagó diák végig tüsszögi a programot.

Házassági évforduló

Évfordulóra vihetünk bátran virágot vagy virágcsokrot. 10 szál felett lehet páros a virágok száma, 10 szál alatt páratlant illik adni.

Temetés

Temetésre is illik virágot vinnünk attól függetlenül, hogy férfi vagy nő az elhunyt. Válasszunk halványabb színeket, ha nem közeli hozzátartozók vagyunk. Ha esetleg tudjuk, hogy mi volt az illető kedvenc virága, akkor bátran vigyük el számára a kedvencét.

Hogy sírcsokrot vagy koszorút választunk erre az alkalomra, azt befolyásolja az elhunyttal és annak családjával való kapcsolatunk.

Kalkulátorainkat a cikk alatt találod meg.


Életmód Laza