Miért hasznos a fenőkő?

A fenőkő egyik kiemelt szerepe az, hogy megélesítse a késeinket. Ezzel viszont a kések élettartama növekszik meg és sokkal könnyebb, egyszerűbb azokat a konyhai műveletek során használni. A minőségi fenőkövek biztosítják a legjobb lehetőséget a kések megélezéséhez. Lényeges, hogy minőségi fenőkövet vásároljuk, hiszen ezek biztosítják a minőségi késeink legjobb élezését.

Milyen fenőkövet válasszunk?

A fenőkövet is gondosan kell kiválasztanunk, csak úgy, mint a konyhai késeinket. A fenőkövek népszerűségi listáján a Taidea fenőkövek is megtalálhatók, amelyek magas minőséget képviselnek, verhetetlen áron.

A fenőkövek kategóriában, egy másik fenőkő is magas minőséget képvisel. Ez pedig nem más, mint a Rozsutec fenőkő. A fenőkő összetétele kemény üledékes, homokkő.

Általánosságban elmondható, hogy minél életlenebb egy kés, annál durvább késélezőre, fenőkőre lehet szükségünk. A kés fenése, élezése, elengedhetetlenül fontos. Ezt is meg kell tanulni. A kés élezésénél is tudnunk kell, hogy melyik késünket, melyik fenőkővel élezzük. Ha elegendő időt szánunk arra, hogy elsajátítsuk az élezés alapvető lépéseit, a konyhánkban soha nem lesz életlen kés a jövőben.

Lansky – a csiszolókészletek gyártója

Ha szeretnénk, hogy a konyhai késkészletünk mindig kifogástalan állapotban legyen, azaz mindig élesek maradjanak, akkor érdemes egy Lansky csiszolókészletbe befektetni. A Kniland webáruház kínálatában megtalálhatók a kerámia köszörűkövek, a gyémántcsiszoló kövek és az Arkansas természetes köszörűkövei. A csiszolókészlethez kiegészítőket is vásárolhatunk, amennyiben a Kniland webáruházba látogatunk.

A fotó forrása:

Alena TS / Shutterstock.com


Otthon Munka