Az alábbiakban áttekintjük, mire kell ügyelni a bodyk, napozók, rugik vásárlása során, és néhány tanáccsal is szolgálunk a babaruhák mosásával kapcsolatban. 

Babaruha-vásárlás másodkézből

A pici babák olyan gyorsan nőnek, hogy idejük sincs elhasználni egy-egy ruhadarabot. Épp ezért gazdaságossági szempontból sem ajánlott folyton újat vásárolni számukra. Az első hónapokban egyébként is kéthetente-havonta változik a mérete, így szinte folyton új ruhákra van szükség. A használt babaruhák kíméletesen, mégis jól fertőtleníthetőek, így ha az egyik csöppség kinőtte, egy másik örökölheti. A Felicity webshopon kapható hordozók, bodyk, rugdalózók és napozók is kiváló minőségben, elérhető áron vásárolhatók meg. 

Ezek a sokoldalú, kényelmes és hasznos ruhadarabok nagyban megkönnyítik a mindennapokat, hiszen egyszerűen cserélhetőek és a baba adottságainak, valamint a szülők igényeinek megfelelően számos típusban elérhetőek. Melegebb napokra válasszunk rövid ujjú, míg hidegebb napokra hosszú ujjú darabokat. Léteznek elöl és hátul patentos, gombos vagy cipzáras termékek. Ezeknek szinte mindegyike a lábak között is patentos, megkönnyítve ezzel a pelenkacserét.

A rugdalózók ezenkívül lábfejjel rendelkezőek és lábfej nélküliek is lehetnek. A lábfejjel ellátottak nagy előnye, hogy nem szükséges hozzájuk zoknit viselni, amit a baba játék közben egyébként is rendszerint levet. A nagyobb, járni tudó babáknak azonban már előnyösebb egy lábfej nélküli rugi. 

A napozó a rugdalózóhoz rendkívül hasonló, annyi különbséggel, hogy kisnadrág része is van. Egy napozó megfelelő választás a forró, nyári napokra, kényelmes és divatos viselete lehet a legkisebbeknek. Ezek is könnyen feladhatók a babára és a pelusozást is egyszerűvé teszik. A napozóhoz érdemes egy nyári sapkát vagy kiskalapot is választani, így tökéletesen megvédhetjük a kicsit a nap káros sugarai ellen. 

Babaruhák mosása

A kicsik bőre még rendkívül érzékeny, ezért fontos, hogy ruháikat a családtagok öltözékétől elkülönülten mossuk bababarát mosószerrel és öblítővel. A különösen piszkos ruhaneműket (például a textilpelusokat) tisztítsuk magasabb hőfokon (lehetőleg 60°C-on). A babaruhákat ajánlott a napon és nem szárítógépben szárítani, hiszen a napsugarak fertőtlenítő hatással is rendelkeznek. Ha mosható pelenkákat használunk, azokat a többi ruhától elkülönítve tároljuk és mossuk külön. Ha a kisruhák megszáradtak, az első hónapokban a teljes körű fertőtlenítés érdekében érdemes őket minden esetben átvasalni. 

A babavárás egyik legizgalmasabb része a babaruhák beszerzése. A gazdasági és környezeti szempontok figyelembevételével érdemes használtakat vásárolni.


Gyermek Ruházat