Az alábbi írás segítségével szeretnénk bemutatni néhány fontos szabályt, amelyek által a fűnyíró alkatrészeit kímélhetjük. Továbbá megoldást mutatunk arra az esetre is, ha a gép meghibásodott alkatrészét kellene cserélni rövid időn belül.

Tartsuk tisztán és élesen a fűnyíró késeket

Az elkopott fűnyíró kések egyenetlen vágásokat eredményeznek, ez pedig különböző fűbetegségeket idézhet elő a kertben. Ha fűnyírás után a gyepet egyenetlennek látjuk, abban az esetben elérkezett a fűnyírókések élesítésének ideje. Átlagos használat mellett elegendő évente egyszer vagy kétszer elvégezni az élesítéssel járó munkát. A fűnyíró késeket néhány szerszám segítségével el lehet távolítani és megélezni akár otthoni körülmények között is.

Használat közben célszerű a fűnyíró alól 3-4 hosszabb tologatás után eltávolítani a felgyülemlett füvet, hogy a pengék akadálymentesen dolgozhassanak. Ezzel elkerülhetővé válik az idő előtti kopás, és a gép is képes lesz az ideális teljesítményét nyújtani.

Használat előtt ellenőrizzük az üzemanyag és olaj mennyiségét

Ajánlott a gép használata előtt megállapítani az üzemanyag mennyiségét, mivel a felmelegedett motorhoz nem biztonságos üzemanyagot önteni. Ha mégis használat után adunk hozzá üzemanyagot, az károkat okozhat az alkatrészekben. Az olajszintre is érdemes a gép beindítása előtt figyelmet fordítani, hogy minden gördülékenyen mehessen a munka folyamán.

Mit tegyünk, ha elektromos fűnyíró alkatrészt szükséges cserélni?  

Ha már pontosan megtaláltuk a probléma forrását és tudjuk, hogy melyik alkatrész szorul cserére, akkor indulhat a beszerzés. Mivel a legtöbb esetben közvetlenül a munkavégzés előtt derül ki, hogy a fűnyíró nem működik, ezért fontos az alkatrészek minél hamarabbi cserélése. Bizonyos alkatrészeket szerencsére a mindennapi háztartásban megtalálható szerszámok segítségével könnyedén ki lehet cserélni egy kis műszaki érzékkel.

Amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen probléma áll fenn a géppel kapcsolatban, kérjük szakértő vagy szakszerviz segítségét. Az agrooroszi.hu webáruházból kényelmesen megrendelhető elektromos fűnyíró alkatrészek gyorsan házhoz érkeznek, és minőségi megoldást nyújtanak minden kerti gondozó számára. 


Otthon