Azok a fránya vezetékek!

Ha valaha használtál hosszabb távon hagyományos, kábeles fej- vagy fülhallgatót, akkor bizonyára jó pár instant agyvérzésen és dührohamon is túl vagy miatta. Kétségtelenül a világ egyik legidegőrlőbb tevékenységei közé tartozik, amikor a teljesen összegabalyodott kábelt ki kell bogozni úgy, hogy hirtelen felindulásból ne tépd ketté az egészet. A legbosszantóbb az, hogy bármilyen szépen összetekerve, gondosan is rakjuk el az eszközt, mégis mindig gubancos vezetékkel kerül elő.

No és az ismerős, amikor elszakad egy szál a vezeték belsejében? A legtöbben önként vállalnák, hogy inkább végignézik százszor az internet legidegesítőbb videóit, minthogy el kelljen viselniük azt a kínzást, amire egy folyamatosan meg-megszakadó hangot továbbító fejhallgató képes. Amikor mérnöki precizitással, milliméterenként mozgatod a kábelt, hogy újra mindkét fülednél szóljon a zene, majd egy óvatlan mozdulat vagy egy döccenés miatt kezdheted elölről az egészet. 

Ha pedig beletörődsz, hogy a sztereóeszközödből monó lett, akkor egy óra múlva úgy fogod érezni magad, mint aki a fél fülére megsüketült. Hiába, némely műszaki cikk nemhogy megkönnyítené, hanem inkább megnehezíti a felhasználók életét.

Tarts lépést a fejlődéssel!

Aki feltalálta a Bluetooth fejhallgatókat, annak bizonyára szintén volt szerencséje szembesülni az előbb leírtakkal, ám az illető még így is megérdemelné, hogy imába foglalják a nevét a találmánya miatt. Ezekkel a készülékekkel ugyanis egy életre megszabadulhatsz az idegesítő vezetékektől!

Csak rendelj egy fejhallgatót a Tok-Shop.hu-tól, és ezután kiegyensúlyozott idegrendszerrel élvezheted majd a kedvenc zenéidet. Párosítsd az eszközt a mobiloddal, és máris kényelmesen, kötöttségek nélkül hallgathatod a jobbnál jobb dalokat. 

A Bluetooth sugarak hatótávolsága körülbelül 10 méter, így ezen a távolságon belül akkor is szabadon mozoghatsz, ha a mobilod épp nincs a kezedben. Ma már nem csak a mobilok, hanem a laptopok is rendelkeznek Bluetooth antennával, így akár otthon, velük is tudod használni a fejhallgatót. 

Mindössze egyetlen hátrányuk van ezeknek az eszközöknek: mivel nincs vezeték, így egy beépített akkumulátorról kapják az energiát, amit időnként fel kell tölteni. No de ez igazán nem nagy ár a kényelemért cserébe, nem igaz? Próbáld ki te is, mit tud egy ilyen készülék, és többé hallani sem akarsz majd a hagyományosról!


Kultúra