A laptopokat hordozhatóságuk miatt szeretjük, azonban vannak helyzetek, amikor akárcsak egy PC-t, asztal mellett használjuk őket. Ilyen esetekben jól jöhet nemcsak egy csatlakoztatható nagyobb monitor, hanem egy kényelmes billentyűzet és egér, egérpad is. Természetesen ezek az asztali számítógépeknek az alapperifériái, ezek nélkül nem működtethetők.

Miért van szükség számítógép-kiegészítőkre?

Kizárólag a perifériák segítségével tudunk kommunikálni a számítógépekkel, kapcsolódni hozzájuk. Vannak adatbevitelt lehetővé tevő, ún. beviteli/bemeneti, illetve az adatok kiírására használható kimeneti egységek. Bemeneti periféria például az egér, a billentyűzet, a szkenner, a kamera, a digitalizáló tábla, míg utóbbiakhoz a monitor, a nyomtató, a hangszóró, a projektor tartozik. A be- és kimeneti perifériák kétirányú adatcserét tudnak, így a háttértárak, az érintőképernyő, a hangkártya. 

A perifériák USB porton keresztül csatlakoznak a számítógéphez. 

A Ezone Elektronikai Áruház elektronikai tartozékai tesztelés után kerülnek a webshopba, így biztos lehetsz benne, hogy a pénzedért jó minőséget kapsz. 

A számítógépes munkát megkönnyítő holmik

A billentyűzet a számítógépek legfontosabb, szabványos perifériája. A kényelmesebb munka érdekében léteznek már vezeték nélküli, háttérvilágításos, hajlítható darabok is.

Senkinek nem kell elmagyarázni, hogy egy egér miben és mennyiben könnyíti meg a számítógépes munkát még abban az esetben is, ha a laptopunk touchpaddal felszerelt, hiszen az egér révén könnyebb irányítani. 

Egy asztali gép esetében a vezetékes egér jó megoldás lehet, főként, ha a PC elegendő porttal rendelkezik, azonban egy laptop esetén, a hordozhatóság miatt a vezeték nélküli, Bluetooth változat lesz a nyerőbb. A gamer egerek egy speciális típusát képviselik a bemeneti perifériáknak. Ergonomikus, bonyolultabb kialakítás jellemzi ezeket a gyors és érzékeny szerkezeteket, amelyek kiváló társaid lehetnek a legújabb játékokhoz is.

Bár az egérpadok napjainkban kevésbé kedveltek, mivel a legújabb egerek már szinte bármilyen felületen használhatóak, mégis hasznos tartozékok, mivel nemcsak az egér élettartamát növelik, hanem az asztal lapját is megvédik.

Ha a géped nem rendelkezik elég porttal, megoldás lehet egy USB-elosztó. Ha kevés a tárhely vagy adathordozóra van szükséged, külső merevlemez lehet a segítségedre. 

Az USB porton keresztül csatlakoztatható IDE/SATA merevlemez-dokkoló állomások alkalmasak arra, hogy biztonsági mentéseket készíts a PC belső merevlemezéről, és összeomlás esetén visszaállítsd az adatokat egy másik gépre. 

Bármelyik kiegészítőt, tartozékot is válaszd, biztos lehetsz benne, hogy megkönnyíti, komfortosabbá teszi majd a munkádat, élvezetesebbé a játékot. 


Tudomány