Bármelyik postahivatalban, sietség nélkül 2020. március 31-ig beválthatja a rezsiutalványokat, amikor csekkjeit az Ön által megszokott módon fizeti be. A rezsiutalvány az NKM Nemzeti Közművek ügyfeleinek villanyszámlák kifizetésére  és gázszámlák, csekkek befizetésére is szolgál, készpénzhelyettesítőként.

Bármelyik postahivatalban, sietség nélkül 2020. március 31-éig beválthatja a rezsiutalványokat, amikor csekkjeit az Ön által megszokott módon fizeti be. A rezsiutalvány a gáz- és villanyszámlák kifizetésére szolgál, készpénzhelyettesítőként.

Ha nem csekken szokta befizetni a számláit, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, telefonáljon az ügyfélszolgálatunkra, vagy írjon nekünk:

- NKM Nemzeti Közművek telefonos elérhetőségei rezsiutalvánnyal kapcsolatos kérdésekben, ügyfélszolgálat: 06 20, 06 30, 06 70 vagy 06 1 előhívót követően 474-9999

- NKM Nemzeti Közművek rezsiutalvány ügyfélszolgálat e-mail címe: ugyfelszolgalat@nkm.energy

Rendelkezésére állunk kijelölt ügyfélszolgálati irodáinkban is, ahol szintén igényelhet csekket. A rezsiutalvány beváltásával foglalkozó ügyfélszolgálati irodáink listáját itt nézze meg!

Rezsiutalványát semmiképpen ne küldje el postai úton, mert így nem számolható el.

Ki használhatja fel a rezsiutalványokat, csak az, akinek a nevére küldték?

A rezsiutalványok nem névre szólók, így bárki befizetheti vele a gáz- vagy villamosenergia számláját, ha a számla természetes személy (magánember) nevére szól. 

Milyen számlákat lehet kifizetni rezsiutalványokkal?

A természetes személy nevére kiállított földgáz- és villamos energia számlák egyaránt kifizethetők, felhasználható továbbá valamennyi, a szolgáltatóval szemben fennálló egyéb tartozás (késedelmi kamat, ki- és visszakapcsolási díj, egyéb díjak) kifizetésére is.

Felhasználható-e egy vagy több rezsiutalvány több felhasználási hely és/vagy több természetes személy számláinak kiegyenlítésére?

Igen, a postahivatalokban egy vagy több rezsiutalvánnyal fizethető több, különféle gáz- és/vagy villanyszámla. Ügyfélszolgálati irodáinkban egy utalvány csak egy adott ügyfél, adott folyószámlájára fizethető be (gáz vagy áram, amennyiben az áramszolgáltató az NKM Energia Zrt.)

Rezsiutalvánnyal kapcsolatos tudnivalók az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfeleinek ITT.

Rezsutalvány beváltásával kapcsolatos tudnivalók az E.ON ügyfeleinek ITT.


Pénzügy Életmód Otthon