A legfőbb szempontok

Az egyik legfontosabb szempont a jegygyűrű kiválasztásának ideje. Az esküvők szempontjából méltatlanul elhanyagolják a karikagyűrűket és annak a kiválasztását. Hiszen a menyasszonyi ruha azonnal eszébe jut mindenkinek, ha szóba kerül a házasság, na meg persze a jó buli és a sok kaja. Pedig a karikagyűrű a legfontosabb elem, hiszen anélkül nem lehet esküvő. Mindenképp elegendő időt kell, hogy hagyjunk arra, hogy ha nem jó a méret, akkor azon lehessen alakítani és méretre igazítani. Az se jó, ha már fél évvel előtte megvan, mert ha lefogytok az esküvőre, akkor garantáltan lesz rajta mit igazítani. 

A gyűrű színe általában meghatározó, akárcsak a felülete. Szín és anyag tekintetében a legjellemzőbb az arany, ami ma már többféle árnyalatban is elérhető. Eddig a sárgaarany volt az örök divat, manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző színek, mint a fehér- és a rozéarany. Ezeket külön és kombinálva is lehet választani, hogy még különlegesebb legyen az ékszer. A felülete lehet fényes, szálhúzott és matt, de akár ezek kombinációja is. 

A karikagyűrűk tekintetében korábban a kő nélküli variáció volt a divat, ma már egyre többször kérnek bele valamilyen követ a házasulandók. Mivel ez maximálisan szubjektív, így ha nektek kővel tetszik, akkor válasszatok olyat! Ez lehet egy vagy akár több kő is, lehet gyémánt vagy épp más színes drágakő. 

Szélesség és forma, avagy még több szempont

A gyűrű szélessége változó, hiszen mindenki mást preferál és más is áll jól a különböző ujjformákhoz. Hosszú és vékony ujjakra mehetnek a szélesebb gyűrűk, míg rövidebb és tömzsibbekre inkább a vékony és keskeny darabok illenek. Érdemes többfélét is megpróbálni, hogy megtaláljátok az igazit.

Előfordulhat az is, hogy nehezen lelitek meg a számotokra megfelelőt, ilyenkor az a legjobb, ha egyedileg készíttetitek el azt. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen személyre szabott lesz, így még büszkébben viselhetitek egy életen át. 

A karikagyűrű mérete is igen meghatározó, hiszen nem mindegy, hogy milyen évszakban és napszakban válogattok. Semmiképp nem érdemes felkelés után mérni az ujjatokat, sem pedig a szélsőséges évszakokban, mivel nyáron vastagabb, míg télen vékonyabb lesz az ujjatok a hőmérséklet hatására. A legjobb, ha az őszi-tavaszi időszakban válogattok, és egy ékszerész határozza meg a méretet. 

Végül pedig a karikagyűrű ára az, ami meghatározza a választást. Elsősorban mindenkinek a saját pénztárcájához kell alakítania a költségeket, így a legjobb, ha már előre meghatároztok egy keretet, amit be is tartotok. Ne spóroljatok az eljegyzési gyűrűn, mivel ezt egy életen át fogjátok viselni!


Szerelem Otthon