Hogyan szerezhetünk kerti bútort?

Természetesen vásárolhatunk, ha rendelkezésre állnak a szükséges anyagiak. Amennyiben nem, úgy egyedi kerti garnitúrát készíthetünk mi magunk is, korábbi berendezések felújításával, vagy raklapok kialakításával. Amire mindenképp oda kell figyelni, hogy időjárás- és értékálló megoldásokat válassz, akár vásárolnád, akár te magad készítenéd el a bútorokat.

7 szempont, amit mindig tarts szem előtt!

1. A jó minőségű kerti bútorok kínálata évről évre egyre szélesebb. Fellelhetőek hipermarketek polcain, barkácsáruházakban, bútoráruházakban, de már interneten is árusítanak a különféle profillal rendelkező online boltok is! Egészen biztosan meg lehet találni azt a stílust, kialakítást, ami a leginkább elnyeri a tetszésed, csak kitartónak kell lenned!

2. Mindenképp időjárásálló bútorokat vásárolj! Az anyaga szinte mindegy, hogy milyen, fa, fém vagy műanyag, a lényeg, hogy megfelelő kialakítással rendelkezzen a tűző napsütésre (UV veszély), a zuhogó esőre (akár jégesőre is), esetleg a téli hidegekre, hóra. Ez utóbbi akkor áll fenn, ha mondjuk nincs hol tárolni a nyári évszak elmúltával, és bizony megesik, hogy letakarva várja meg a következő szezont.

3. Kényelmes bútort érdemes vásárolni, hiszen mi is lesz a fő funkciója? A pihenésed fogja elősegíteni, amikor könnyed nyári estéken egy pohár hideg itallal és egy jó könyvvel a kezedben kiülsz a napernyő alá, kényelembe helyezed magad, és lazítasz egy fárasztó nap után. Tehát ha teheted, próbáld ki, mielőtt beruházol

4. Legyen mutatós! Ha már kiadsz érte egy kisebb vagyont, mert a jó minőségű darabok nem olcsóak, akkor már legyen mutatós is, ami a stílusodhoz a legjobban passzol.

5. Az apróbb részletekre is fektessünk hangsúlyt. A kerti bútort "öltöztetni" is érdemes, vagyis megfelelő színű, mintázatú, anyagú drapériák, párnák és takarók választása is fontos lehet, hogy megteremtsük a kertünk édeni hangulatát. A kinti tér azonban korlátoz is, gondolj csak bele abba, hogy mi történik, ha elered az eső? Könnyen száradó anyagokat válassz, vagy olyat, ami vízálló.

6. Tedd egyedivé a kerti enteriőrt! Ezt el lehet érni klassz megoldásokkal, mint lugas készítésével, amihez passzol a bútor. Vagy szintén jó ötlet, ha te magad készíted el a kerti bútorokat. Mi is kell hozzá? Például raklapok, felületkezelők (lazúr, festék), fúró, csavarok, és egy szépen kidolgozott terv, hogyan is készüljön el. Erre szerencsére már számtalan internetes forrás áll a rendelkezésedre, bátran kutakodj, állítsd össze a saját listádat!

7. Olyan anyagokat tartalmazzon a bútor, melyek nem károsítják a környezetet vagy az élő szervezetet!


Otthon