A katonai ruhák tervezésének alapelvei

A katonai ruhák tervezése folyamán kiemelt figyelmet szükséges fordítani arra, hogy a biztonsággal, strapabírósággal és taktikai lehetőségekkel kapcsolatos alapelvek megvalósításra kerüljenek. Az anyagok extra nyúlékonyságot és terhelhetőséget kell, hogy biztosítsanak még extrémebb körülmények esetében is.

Természetesen a vizuális igények növekedésével a katonai ruhák gyártói tisztában vannak, ezért divat szempontjából is próbálnak egyre versenyképesebb ruhadarabokat készíteni. Fontos szempont továbbá, hogy a különböző taktikai elemek kényelmesen és rövid idő alatt elérhetők legyenek. 

A katonai mellények előnyei

A Katonadolog Webáruházban található katonai mellények nem csupán a felsőtest megfelelő védelméről gondoskodnak szakszerűen, hanem megfelelő mértékű mozgékonyságot is biztosítanak. A mellények egyetlen mozdulat segítségével tökéletesen zárhatók, ezért az extrém széljárás esetében is zárva maradnak.

A mellényeken számos kisebb-nagyobb zseb található, amelyek segítségével hatékonyan lehet tárolni a felszereléseket. A zsebekben könnyedén elfér a bicska, az iránytű, a GPS vagy a térkép, illetve a távcső és további praktikus eszközök. A zsebek kellően mélyek ahhoz, hogy a tárgyak könnyen becsúsztathatók legyenek, és minőségi anyagokból készülnek a súlyuk stabil megtartásához.

A gyártók kifejezetten úgy tervezik a mellényeket, hogy a súlyuk a lehető legkönnyebb legyen. A könnyű súly azért fontos, hogy a mellényt viselő személy könnyedén képes legyen mozogni, és ne jelentsen túl nagy fizikai megterhelést a hosszabb távolságok megtétele sem.

A katonai mellények a szélsőséges időjárási körülmények esetében is biztonságot és strapabíróságot nyújtanak, ezért számos tevékenység során hasznos lehet a viseletük. A mellényeket célszerű vadászat, horgászat, túrázás vagy taktikai kiképzés és airsoft csaták során bevetni a legnagyobb hatékonyság érdekében. A mellények a taktikai céllal vagy  kizárólag a divat alapján történő választók számára egyaránt kiváló szolgálatot nyújtanak. A terepszínek látványa, továbbá az elnyűhetetlen anyagok felhasználása és a szükséges eszközök praktikus tárolására való kialakítás valóban sokoldalúvá teszi a katonai mellényeket.


Ruházat