Okos lámpák jellemzői

Abban az esetben, ha egy teljes ingatlan minden egyes lámpáját okosan szeretnénk használni, ahhoz a meglévő hálózaton is fejlesztenünk kell. A fejlesztés nem a falban futó kábeleket érinti, hanem a konnektorokra és a kapcsolókra vonatkozik. Az okos technológia működéséhez Wi-Fi hálózatra is szükség van ahhoz, hogy a teljes hálózatot vezérelni tudjuk, amikor otthon sem vagyunk.

A távvezérlés mellett a lámpák önmagukat is képesek vezérelni. Ennek köszönhetően, amikor haza érkezünk, a lámpák ezt érzékelik és automatikusan működésbe lépnek. Emellett természetesen a lámpák világítási színét vagy színhőmérsékletét is lehetőségünk van szabályozni.

Az okos kivitelezők

Az okos technológia a világítási területen elsősorban a mennyezeti lámpa kiviteleket érinti. A mennyezeti lámpák üzemeltetése a jövőben nem a fali kapcsolóról, hanem mobiltelefonokról vagy hangvezérlés útján lesznek működtethetőek. A lámpák területén az okos kivitelekben a Philips Hue az úttörő. Egyes termékeik már az áramköri csatlakozási pontok cseréje nélkül is alkalmasak az okos használatra, sőt már hangvezérléssel is működtethetőek.

Az Eglo Connect a Philipset változatos termékkínálatával előzi meg. Remek dizájn lámpáik megjelenésükkel feldobják, működésükkel pedig megkönnyítik az életünket. A kivitelező okos termékei az azokhoz készült speciális applikáció segítségével minden területen vezérelhetőek. A le- és felkapcsoláson kívül, a színeket vagy színhőmérsékletet is változtatni tudjuk.

Egyéb okos lehetőségek

Az okos világítástechnikai lámpa megoldások egyes darabjai a kényelmes vezérelhetőségen kívül más tulajdonságokkal is rendelkeznek. Vannak már beépített hangszóróval is rendelkező lámpák, a mára már megszokottnak nevezhető ventillátoros kivitelek mellett.

Az okos világítótestek használatára érdemes fokozatosan átállni. Egyszerűbb, ha csak egy kiegészítő, dekorációs lámpatesten vagy csak egy okos mennyezeti lámpa segítségével teszteljük a rendszer lehetőségeit. Mindannyian mások vagyunk, szokásaink és ízléseink is eltérőek.

Így ebből adódóan az okos világítástechnikai megoldások területén is más-más tulajdonságokkal rendelkező darab lehet számunkra az ideális. Lehet, hogy ráérzünk majd a technológia lényegére. Annyira, hogy az okos lámpák után okos redőnyt veszünk, hogy az is gombnyomásra működtethető legyen.


Pénzügy Otthon