Dogecoin befektetés - viccből őrület

A Dogecoin nem más, mint egy lényegében viccből létrehozott kriptodeviza (a neve is egy shiba inu fajtájú kutya mémből származik), melynek megalkotói Jackson Palmer és Billy Markus mérnökök voltak. Céljuk a DogeCoin megalkotásával egy olyan virtuális fizetőeszköz létrehozása volt, ami egyben vicces, azonnali fizetést tesz lehetővé, miközben az átutalásokat nem terheli semmilyen bankköltség, jutalék, számlavezetési díj stb.

Hogyan, miért fektet ma valaki DogeCoin-ba?

A Dogecoin úgy került a "befektetők" fókuszába 2021-ben, hogy a Reddit-en kezdték el pumpálni róla az információkat, ahogyan tették azt pl. a GameStop részvényével és más egyéb spekuláns-portékával.

Nem kell többre gondolni tehát annál a DogeCoin esetében (sem), mint egy őrült és éhes sáskahad "csap le" valamire és ott tomboló erejű változást tud generálni.

A DogeCoin tőzsdei árfolyam alakulása grafikonon

Magyarul, ha sok őrült befektető, egyszerre felhergelhető valamire egy internetes fórumon, akkor ott jelentős árfolyam változást (emelkedést majd összeomlást) tud generálni, legyen annak a neve GameStop, Dogecoin vagy épp libaszar. A lényeg a mánia, az őrület, a pánikszerű vásárlás, a médiafókusz és a világban felerősödő teljes idiotizmus.

Dodgocoin vásárlásra fel!


Pénzügy