A nyelv felületén megtelepszenek a baktériumok, amely lepedéket, és olykor szájszagot is eredményeznek. Sem esztétikailag, sem komfortban nem a legjobb érzés.

Ha megnézzük a nyelvünket, és fehéres-sárgás réteget látunk rajta, akkor ne késlekedjünk. Tisztítsuk meg! Hogyan fogjunk neki?

Ott a fogkefénk. Ezzel is elvégezhetjük a „lesöprést”. A nyelv hátsó részén ez kellemetlen vagy csikis érzés lehet. Minden csak szokás kérdése.

Ha megfordítjuk a fogkefénket (a sörtékkel ellentétes oldal), akkor lehet, hogy épp olyat kefét sikerült vásárolnunk, amelyen van nyelvtisztító. Picit redős és/ vagy érdesen gumírozott a fogkefe? Ha igen, akkor ezzel is átkaparhatjuk finoman a nyelvüket. Ez erre szolgál.

Használhatunk még kifejezetten erre a célra készített nyelvkaparót, melyet drogériákban, gyógyszertárakban tudunk beszerezni.

Ezzel a pár mozdulattal sokat teszünk fogaink, ínyünk, és szájhigiénénk érdekében.

Egészségügyi kalkulátoraink segítségével (cikkünk alatt) leellenőrizheted, hogy egészséges vagy-e. Ellenőrizheted vérnyomásod helyességét, prosztatád működését, vitamin-háztartásod, táplálkozásod helyességét és sok-sok hasznos információt kaphatsz.


Egészség Életmód