A kéztörlő és a törölköző anyaga 

A Gyerek-ágyneműnél kapható kéztörlő igazán kellemessé teszi otthonunkat, mivel meleg és puha érzést nyújt. Milyen elegáns is egy gyorsan száradó, puha és illatos kéztörlő a fürdőszobai mosdó mellett!

Hasonló a helyzet a törölközővel is. Saját magunk, esetleg fürdőszobánk számára vásárolnánk törölközőt, vagy a gyerekeknek keresnénk valamit a strandra, uszodába, nyaralásra? A választás szempontjai hasonlóak. De azért van egy-két kritérium, amely mentén meghozhatjuk a döntést.

A törölköző és a pihe-puha kéztörlő lehet frottír, de a pamutból készült darabok kifejezetten népszerűek. A pamut nagyon jó nedvszívó képességű. Emellett a száradékonyság is fontos szempont lehet a választásnál. Vannak kifejezetten gyorsan száradó törölközők, melyek részben poliészterből készülnek. 

Gyerektörölközők esetében kedvelt a pamut anyag, hiszen kényelmes és puha, emellett természetes anyag, a bőrt nem irritálja. Persze jó a nedvszívó képessége is, mégis a fast dry törölközőkkel szemben, kisebb gyerekek esetében mindenképpen a természetes pamut nyer.

A méret

A standard törölközőméret mind felnőttek, mind gyerekek esetében 140 x 70 cm. Ez a méret pont elég arra, hogy kényelmesen meg tudjunk szárítkozni. Valamivel kisebb méretűek a haj törlésére szánt kivitelek, melyek általában 50 x 100 cm-es méretben érhetőek el. 

Hasonló méretben kaphatóak a gyerekek számára a gyerekponcsók, melyek kapucnival felszereltek. Nagyon praktikus darabok, megkönnyítik a mindennapokat, de a nyaralást, az uszodai programokat is.

Gyerektörölközők esetében a már említett "fast dry" törölközők is kiválóak, melyek szintén standard méretben érhetőek el, de alkalmanként egy-egy ilyen anyagból készült fürdőlepedőt is kifoghatunk. 

Ugyanis a 100 x 200 cm-es méret a fürdőlepedő mérete. Kifejezetten kényelmes az ilyen nagy törölköző, hiszen könnyű belebugyolálni magunkat. Ezek a nagy méretű modellek is megvásárolhatók kedves, mesefigurás mintában is, hogy a gyerekek is szívesen használják őket.

Mi a helyzet a kéztörlőkkel?

Ott vannak tehát a fürdőlepedők és a kisebb-nagyobb törölközők és a poncsók. Valami azonban kimaradt!

A kéztörlők egyrészt fontos elemei otthonunknak, hiszen minden kézmosó helyiségbe kell készítenünk egyet. Akik érzékenyek a lakás megjelenésére, a fürdőszoba színvilágához és hangulatához illeszkedő, puha kéztörlőt választanak.

De ott vannak a gyerekek számára készült, vidám mesefigurás 30 x 50 cm-es kéztörlők is. Hogy mire jók ezek a kis pamutdarabok? A kedves mintának köszönhetően könnyebben tudjuk velük a gyerekeket kézmosásra motiválni, ráadásul sajátjuknak is érzik a kedves darabokat. A szülőknek pedig az is kapóra jön, hogy könnyen, gyorsan lehet cserélgetni ezeket a kis darabokat.


Gyermek