Az ideális kutyatáp, állateledel 

Kizárólag megbízható helyről szerezzük be kedvenceink számára a minőségi eledelt. A Grandopet.hu kutyatáp kínálata bőséges és sokrétű. Érdemes átböngészni a teljes termékpalettát! Prémium tápok, magas minőségű eledelek mellett speciális egészségügyi igényekre fejlesztett termékek is megtalálhatók. Érzékeny gyomrú kutyusoknak való, ételallergiás állatok számára fejlesztett tápok, valamint a vesék támogatására ajánlott változatok is elérhetők. 

A választásnál nem csupán a márka számít, bár tény és való, hogy egy tapasztalt, nagy múltú gyártó termékeiben nyugodtabb szívvel bízunk. Emellett azonban a kutya életkora is lényeges, vagyis a választásnál tartsuk szem előtt az ajánlásokat is, például eszerint válasszunk a junior és senior termékek közül. Más-más összetételű kutyatáp javasolt egy kölyökkutyának és más egy idősebb kedvencnek. Amennyiben érzékenység, bármilyen rendellenesség is fennáll, ez esetben speciális táp is indokolttá válhat. 

Tanácstalanság esetén az állatorvos segít meghatározni a kedvenc aktuális állapotának, fizikumának megfelelő eledelt. 

Prémium kutyatápok 

A kor, a méret, a fajta és az aktivitás szempontjait figyelembe véve is nagyon bőséges a választék. A prémium kutyatápokat egy szakértő csoport fejleszti, vagyis állatorvosok, és táplálkozási szakértők hozzáértő gárdája. Ezen termékek jellegzetessége, hogy a komponensek java ellenőrzött gazdaságból származik. Komoly figyelmet fordítanak a minőségi alapanyagok beszerzésére. 

Hogyan ismerhető fel egy prémium állateledel?

A csomagoláson feltüntetett összetevők alapján. Az alapanyagokat, alkotó komponenseket kötelező felsorolni. Ezeknél a tápoknál szintén alapvető, hogy tápanyagban gazdag alkotóelemekből állnak, melyekben az ásványi anyagok és a nyomelemek is olyan arányban találhatók, hogy az a legmegfelelőbb legyen kedvencünk számára, és képes legyen fedezni a szükségleteit.

A kiváló minőségű eledelek jellegzetessége, hogy rizs is megtalálható bennük, ami egy kutya számára az egyik legjobban emészthető gabonának számít. A magasabb hústartalommal rendelkező eledelek már kisebb mennyiségében is jóval több a hús, mint például egy konzervben. 

A tápválasztás szempontjai 

Mindenképpen figyelembe kell venni a kutya fajtáját, testméretét, súlyát! A választásnál döntő, hogy kölyök, felnőtt vagy idősebb kutyáról van szó. Ugyanakkor az is, hogy milyen kedvencünk fiziológiai állapota és aktivitása. Egy munkakutyának vagy sportkutyának teljesen más igényei lehetnek, mint egy kisebb aktivitású, lakásban tartott ebnek. 

A minőség mellett a mennyiségről sem szabad elfeledkeznünk! Törekedjünk az ajánlott adagok betartására, az elhízás és a hiányos táplálás ugyanis betegségek kialakulásához vezethet!


Állatvilág