Mennyi kávét ittak a Jóbarátok?
Kit Lovelace nem tartja magát a 90-es évek televízió műsorának rajongójaként számon, de idegesítette, hogy senki sem számolta ki, hogy mennyi kávét ittak meg a híres sorozatban. Tehát leült és a kezében tollal és jegyzetfüzettel megnézte mind a 236 epizódot. Nem csak megtippelte, hogy ki ivott a legtöbbet, hanem kiszámolta szereplőkre lebontva. A nyertes végül Phoebe lett 227 csészével. Lovelace további statisztikákat is felállított, amik megtekinthetők a Twitter oldalán.

Mennyire gazdag Harry Potter?
Az ifjú varázsló a sorozat első részében úgy érezhette magát, mint akinek a szelvényén szerepelnek az eurojackpot nyerőszámok. De mennyire gazdag Harry Potter? Erre a kérdésre kereste a választ a NeokratosRed névre hallgató Reddit felhasználó is, végül közzétette, ami szerinte a pontos összeg. A filmsorozat első részében látható jelenetet, egy komplex mérési rendszert és matematikai egyenleteket felhasználva arra jutott, hogy Harry Potter vagyona legalább 50.625 Galleon, ami átszámolva 1.265.625 dollár.

Mennyi pénzzel tartozik Joey a lakótársának Chandler-nek?
Úgy tűnik, hogy a Jóbarátok tényleg vonzza a számológéppel felfegyverezett, ráérős embereket. Az egyik unatkozó Reddit felhasználó megkérdezte a közösséget, hogy kiderítse, mennyivel tartozik Joey Chandlernek, akitől állandóan kölcsön kér. Az ASmileThatKills névre hallgató tagja az oldalnak elfogadta a kihívást. Az epizódokban említett minden apróságot figyelembe vett. Fejhallgatókat, bérleti díjat, pizzát, közműveket és még Joey sérvműtétét is egybevetve összesen 119.760 dollárral tartozik.

Mennyi ember él még a Walking Dead című sorozatban?
A The Walking Dead és a Fear the Walking Dead című sorozatokban ábrázolt zombi apokalipszis rengeteg emberi életet követelt. De pontosan mennyi túlélő maradt még életben? A műsor önmagában nem ad konkrét számot, de ez nem akadályozta meg Matt Lieberman rajongót abban, hogy kiszámítsa a tévé műsorok és a képregények felhasználásával. Végül készített egy érdekes YouTube videót, ahol elmagyarázza, hogyan jutott a végösszeghez, ami 382.885 ember.

James Bond túlélési esélye?

Sokan az eurojackpot megnyerésének esélyét latolgatják, még mások egyéb eshetőségeknek járnak utána. Szórakoztató kihívásként a New Scientist magazin felkérte az olvasókat, hogy számítsák ki annak valószínűségét, hogy James Bond még életben van. Gordon Stanger elfogadta a kihívást és azt vette figyelembe, hogy mennyi a híres kémre leadott lövések száma. Az általa elvégzett számítások szerint James Bond-nak összesen 4662 golyót szántak. Innentől arra jutott, hogy az életben maradásának esélye 1,4 x 10 a mínusz száznegyediken.

Melyik sportcsapatnak kevesebb a rajongója, mint a névadója?
Miután elolvasta egy elégedetlen Chicagói Medvék rajongó megjegyzését, egy matematika megszállott úgy döntött, hogy teszteli a hipotézist. A kommentár pontosan ez volt: „Több medve van, mint Medvék rajongó." Matematikusunk egészen odáig elment, hogy szinte minden sportcsapatot megvizsgált, ami szóba jöhetett. Minden esetben összevetette a rajongók számát a névadó állat állományával. Megállapította, hogy valójában több Medve rajongó (12.092.476) van, mint medve (1.148.364). A vesztesek listáját gyarapították például a sólymok és a delfinek.

Mennyire erős Superman?
Kétség sem férhet hozzá, hogy a képregény történelmének egyik legmeghatározóbb alakja Superman. Az egyik rajongó megpróbálta kitalálni, hogy mégis mennyire lehet erős. Az Injustice: Gods Among Us nevű videójátékban Superman egyik képessége a Kryptonian Crush. Egy képernyőmentést és némi geometriát felhasználva azt az eredményt kapta, hogy Superman 2,43 tonna TNT erejét viszi bele abba az ütésbe.


Kultúra