Az archiválási folyamatnak több verziója lehetséges. Ki-ki saját igényei és a papírképek jövőbeni sorsától függően választhat közülük.

Dokumentumkezelő cégek

Nagyon sok vállalkozás foglalkozik adattárolási és archiválási feladatokkal. A régi iratok, fényképek, dokumentumok digitalizálását is vállalják. Az archiválási lehetőségek közül ez a megoldás a legköltségesebb.

Tény, hogy profi munkát végeznek, de azt mindenki maga döntheti el, hogy ez megér-e neki annyit, amennyibe kerül.

Csináld magadnak

Ez a lehetőség sokak számára a legszimpatikusabb megoldás. Részben azért, mert költségkímélő. Másrészt azért is, mert nem szeretnénk a féltve őrzött személyes fényképeinket idegen kezekbe adni.

Leggyorsabb megoldásnak a nyomtató scanner használata mondható. Bármelyik közönséges nyomtató segítségével egytől egyig a számítógépre kerülhetnek a régi papírképeink.

Sok családnak van már nyomtatója, de szóba jöhet a munkahelyi kivitelezés, vagy éppen a nyilvános internet kávézók is tökéletes helyszínt biztosítanak a régi fényképek archiválásához.

A scannelési folyamat során csak arra kell ügyelnünk, hogy a képeket minél nagyobb felbontásban mentsük el. A folyamat megkezdése előtt érdemes a beolvasó felületet portalanítani is. Erre mindenképp ügyeljünk munkahely vagy nyilvános helyek esetében.

Másik opció lehet az okostelefonok használata. Igen, ezek a készülékek nemcsak fényképezésre képesek, hanem scannelésre is. Ehhez letölthetünk egy applikációt. Bár sokkal egyszerűbb, ha a régi képeket mindenféle kiegészítő applikáció használata nélkül újrafotózzuk.

Ehhez válasszunk egy sima, semleges színű, jól megvilágított és már megtisztított felületet. Ügyeljünk a fényviszonyokra, hogy a képet semmiképp ne takarja árnyék. Figyeljünk a felbontásra itt is. A vaku használata kerülendő, mivel a képeken megcsillanhat a fény, és ez minőség romláshoz vezet.

A technikának köszönhetően a régi, papír alapú és gyengébb minőségű képekből is nagyon jó minőségű vászonkép készíthető.

Szalon

Amennyiben már megszületett a döntés, hogy valamelyik régi emlék vászonkép formájában újul meg, forduljunk a Vászonkép Szalonhoz. Szívesen állnak a rendelkezésünkre a digitalizálásban, valamint a vászonkép elkészítése kapcsán.

A fényképeket eljuttathatjuk hozzájuk személyesen, de akár levélben is. A kép digitalizálása mellett annak retusálásáról is gondoskodnak.

Magas színvonalú munkájuknak köszönhetően a kedvenc képed mostantól a falon lógva otthonodat díszíti. Egyet se félj, a mai technikai adottságokkal egy régi, papír alapú, gyengébb minőségű képekből is minőségi, gyönyörű vászonkép készíthető.


Kultúra