Termál és gyógyfürdők Magyarországon, amelyeket neked is feltétlenül meg kell ismerned

Ha szeretnéd kiválasztani azt a gyógyfürdőt, ami a legjobb gyógyvízzel rendelkezik a Te egészségügyi problémádra, akkor használd a cikk végén található gyógyfürdő gyógyvíz kalkulátorainkat, melyek segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb gyógyvizet a betegségedre.

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda - Budapest: Az 1913-ban épült Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdője. Vize a város mélyéről feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 38 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegek számára ajánlott.

Gellért Fürdő - Budapest: Az 1918-ban épült Gellért Fürdő Budapest egyik legismertebb fürdője, melynek építészete az art deco stílusjegyeit viseli magán. Vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos összetételű, jótékony hatású a reumatikus és nőgyógyászati problémákkal küzdőknek.

Rudas Fürdő - Budapest: Az 1550-ben épült Rudas Fürdő a város legrégebbi fürdője. Az öt medencéből álló komplexum geotermikus forrásokból táplálkozik, és az ásványi anyagokban gazdag vize jótékony hatással van az ízületi és bőrgyógyászati betegekre.

Lukács Fürdő - Budapest: Az 1894-ben épült Lukács Fürdő szintén a város legnépszerűbb fürdői közé tartozik. Vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos összetételű, ami jótékony hatással van az ízületi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekkel küzdők számára.

Dandár Fürdő - Budapest: Az 1930-ban épült Dandár Fürdő vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos összetételű, ami elősegíti a vérkeringést, és csökkenti az ízületi gyulladásokat. A fürdő főként azok számára ajánlott, akik a stressz és a fáradtság miatt szenvednek.

Aquaworld Resort Budapest - Budapest: Az Aquaworld Resort Budapest egy modern, több medencéből álló fürdőkomplexum, amely kifejezetten a családoknak készült. A víz hőmérséklete 30 Celsius-fok körül van, és számos játék és csúszda található a medencékben. A fürdő különlegessége, hogy saját tengeri akváriummal rendelkezik.

Zalakaros Fürdő - Zalakaros: A Zalakaros Fürdő egy kellemes hangulatú, természetes közeli környezetben található fürdő, amely Magyarország délnyugati részén, Zala megyében található. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 96 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi és reumatikus betegek, valamint a gyomor- és bélrendszeri problémákkal küzdők számára ajánlott.

Hévízi Tófürdő - Hévíz: A Hévízi Tófürdő Európa legnagyobb természetes melegvizes tava. A tó vizének hőmérséklete állandóan 34 Celsius-fok körül van, és a tó fenekén található vulkanikus eredetű homokréteg révén ásványi anyagokban is gazdag. Az ízületi és reumatikus betegek, valamint a bőrgyógyászati problémákkal küzdők számára ajánlott.

Egerszalók Termál és Strandfürdő - Egerszalók: Az Egerszalók Termál és Strandfürdő a Bükk-hegység lábánál található, és egyedülálló természeti képződmény, az Egerszalóki Barlangfürdő szomszédságában helyezkedik el. A fürdő vize ásványi anyagokban gazdag és 36-38 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus és nőgyógyászati betegek számára ajánlott.

Bükfürdő Thermal & Spa - Bük: A Bükfürdő Thermal & Spa Burgenland határától mindössze 15 km-re, a kisalföldi tájban található. A fürdő 32 hektáros területén több mint 30 medence, élménymedence, hullámmedence és élményelemek találhatóak. A fürdő vize ásványi anyagokban gazdag és 37-56 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, nőgyógyászati, valamint a gerinc- és bőrgyógyászati betegek számára ajánlott.

Hajdúszoboszló Gyógyfürdő és Aquapark - Hajdúszoboszló: A Hajdúszoboszló Gyógyfürdő és Aquapark Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 75 Celsius-fokos hőmérsékletű. A fürdőben több medence, élménymedence, gyermekmedence és élményelemek találhatóak. Az ízületi, reumatikus, nőgyógyászati, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő - Sárvár: A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a kisalföldi tájban található, közel az osztrák határhoz. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 43-52 Celsius-fokos hőmérsékletű. A fürdőben több medence, élménymedence, hullámmedence és élményelemek találhatóak. Az ízületi, reumatikus, nőgyógyászati, valamint a bőrgyógyászati betegek számára ajánlott.

Zalakarosi Fürdő - Zalakaros: A Zalakarosi Fürdő a Zala megyei településen található, és több mint 30 medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 30-96 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, nőgyógyászati, valamint a bőrgyógyászati betegek számára ajánlott.

Miskolctapolcai Strandfürdő - Miskolctapolca: A Miskolctapolcai Strandfürdő az Észak-Magyarországi régióban található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 30-35 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati betegek számára ajánlott.

Zsóry Gyógyfürdő - Mezőkövesd: A Zsóry Gyógyfürdő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 72 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Harkányi Gyógyfürdő - Harkány: A Harkányi Gyógyfürdő Baranya megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban és radonban gazdag, valamint 62 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, nőgyógyászati, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Balfi Vulkán Gyógyfürdő - Balf: A Balfi Vulkán Gyógyfürdő a Kisalföldön található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag, valamint 62 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Kehida Termál Hotel és Gyógyfürdő - Kehidakustány: A Kehida Termál Hotel és Gyógyfürdő Zala megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 33-36 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Gyopárosfürdő - Gyopáros: A Gyopárosfürdő Hajdú-Bihar megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban és gyógyiszapban gazdag, valamint 62 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Füzesi Gyógyfürdő - Füzesgyarmat: A Füzesi Gyógyfürdő Nógrád megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 34 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Kiskunmajsa Fürdő - Kiskunmajsa: A Kiskunmajsa Fürdő Bács-Kiskun megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 68 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő - Cserkeszőlő: A Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő Jász-Nagykun-Szolnok megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 62 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Kőröshegyi Levendula Fürdő - Kőröshegy: A Kőröshegyi Levendula Fürdő a Balaton északi partján található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 34 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Magyarhertelendi Gyógyfürdő - Magyarhertelend: A Magyarhertelendi Gyógyfürdő Baranya megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 40-49 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Kehida Termál Gyógyfürdő - Kehidakustány: A Kehida Termál Gyógyfürdő Zala megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 38-39 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Nagyatádi Termálfürdő - Nagyatád: A Nagyatádi Termálfürdő Somogy megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 30-38 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott. Víz: A termálvíz összetétele hidrogén-karbonátos, nátrium, kálcium, magnézium és kis mennyiségű vas, klór, kén és fluorid ionokat tartalmaz. A víz hőmérséklete a kútból történő kiáramlásnál kb. 65 °C, a medencékben pedig 34-38 °C között mozog. Jellemzői: A Nagyatádi Termálfürdőben 7 medence áll rendelkezésre, melyek között megtalálható egy 50 méter hosszú úszómedence, valamint különböző méretű gyógy- és élménymedencék. A fürdő területén számos kikapcsolódási lehetőség adódik, például szauna, gőzkabin, élménymedence, csúszdák és gyermekpancsoló is található. A fürdő gyógyvízét mozgásszervi, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére ajánlják.

Igal Gyógyfürdő - Igal: Az Igal Gyógyfürdő Somogy megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 39-40 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyás


Mórahalmi Gyógyfürdő - Mórahalom: A Mórahalmi Gyógyfürdő Csongrád megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 28-42 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Szentesi Termálfürdő - Szentes: A Szentesi Termálfürdő Csongrád megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 72 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Dombóvári Gyógyfürdő - Dombóvár: A Dombóvári Gyógyfürdő Tolna megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize a környező mélyrétegből feltörő termálvíz, amely ásványi anyagokban gazdag és 50-54 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Bükkszéki Gyógyfürdő - Bükkszék: A Bükkszéki Gyógyfürdő Heves megyében található, és az egyik legnagyobb természetes gyógyvizes medencével rendelkezik Európában. A fürdő vize ásványi anyagokban gazdag és 36-38 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus és mozgásszervi problémákkal küzdők számára ajánlott.

Tamási Termálfürdő - Tamási: A Tamási Termálfürdő Tolna megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize ásványi anyagokban gazdag és 34-38 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Gyulai Várfürdő - Gyula: A Gyulai Várfürdő Békés megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize ásványi anyagokban gazdag és 36-38 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a bőrgyógyászati és légúti betegségekkel küzdők számára ajánlott.

Lenti Termálfürdő - Lenti: A Lenti Termálfürdő Zala megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize ásványi anyagokban gazdag és 42-44 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus és mozgásszervi problémákkal küzdők számára ajánlott.

Csiszta Fürdő - Miskolc: A Csiszta Fürdő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, és több medence, élménymedence és élményelemek találhatóak a fürdő területén. A fürdő vize ásványi anyagokban gazdag és 32-34 Celsius-fokos hőmérsékletű. Az ízületi, reumatikus, valamint a


Termál Hotel Visegrád: A Visegrádi-hegység lábánál található termálvízben gazdag szálloda és fürdőkomplexum. Az itt található gyógyvíz hatásos reumatikus, gerincproblémás, mozgásszervi és nőgyógyászati problémák esetén.

Termál Kemping és Gyógyfürdő Komárom: A Duna-parton fekvő Kemping és Gyógyfürdő Komárom számos szolgáltatást kínál, köztük termálvizes medencéket, szaunákat és masszázsokat. A gyógyvíz jótékony hatással van a reumatikus és ízületi panaszokra.

Termál Strandfürdő Zsóry: A Zsóry-fürdő a Mátra lábánál található és termálvizes medencéket, szaunákat és gyógykezeléseket kínál. A gyógyvíz jótékony hatással van a mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrbetegségekre.

Thermal Hotel Harkány: A harkányi Thermal Hotel egyik fő vonzereje a gyógyvíz, amely jótékony hatással van a reumatikus és ízületi problémákra. A szálloda medencéi és szaunái is hasznosak lehetnek a kikapcsolódni vágyóknak.

Thermál Völgy Resort - Demjén: A Demjéni Thermál Völgy Resort a Mátraalján található, és többek között termálvizes medencéket, szaunákat és pezsgőfürdőket kínál. A gyógyvíz jótékony hatással van a mozgásszervi, reumatikus és bőrbetegségekre.

Thermal Park Egerszalók: A Thermal Park Egerszalók szálloda és fürdőkomplexuma a természet lágy ölén található, és többek között termálvizes medencéket, szaunákat és masszázsokat kínál. A gyógyvíz jótékony hatással van a reumatikus és mozgásszervi problémákra.

Termálfürdő Sárvár: A sárvári termálfürdő az ország egyik legismertebb fürdőhelye, amely magas színvonalú szálláslehetőségekkel és különféle gyógy- és wellness szolgáltatásokkal várja a látogatókat. A gyógyvíz hatása jótékony az ízületi, reumatikus és nőgyógyászati problémákra.

Az általános ajánlásokon túlmenően minden fürdő sajátosságokkal és specialitásokkal rendelkezik, ezért érdemes alaposabban tájékozódni a konkrét fürdő honlapján, illetve szakemberrel is konzultálni a megfelelő kezelés kiválasztásához.

Témában készült videót ide kattintva nézheted meg!


Egészség Életmód Utazás