Nem véletlen, hogy ez így van. Mivel napjainkban kivédhetetlenül is több inger éri a gyerekeinket, mint ahogy az régebben jellemző volt, ezért fontos, hogy legyen egy olyan hely számukra, ahol a rengeteg inger helyett teret kap a nyugalom és persze a fantázia is.

Ha nem szeretnénk a gyerekszobát telezsúfolni rengeteg különféle képpel, színnel, figurával és formával, de mégis fontos számunkra, hogy a saját kreativitásunk és fantáziánk segítségével egyedi teret alakítsunk ki a gyerekünk számára, ahol lehetősége van megnyugodni, kicsit elcsendesedni, akkor jó választás az egyszerűbb, minimalista, letisztult gyerekszoba kialakítása.

Természetes az is, hogy azért ilyenkor is szeretnénk egy csipetnyi játékosságot és stílust is adni a szobának, ami a kicsi nappali játéktevékenységeinek, valamint a délutáni és éjszakai pihenésének egyformán megfelelő teret kínál. Mindezek megteremtéséhez nyújtanak lehetőséget a terrazzo minták a gyerekszobában.

Az eredeti terrazzo minta

Eredetileg az ókori görög kultúrából származik a terrazzo: érdekesség, hogy a minta úgy született, hogy a teraszokat újra felhasznált márvány-, valamint gránit- és kerámiadarabok segítségével díszítették. Az így burkolt terasz mindig egyedi és kreatív lett, s a módszernek köszönhetően megszámlálhatatlanul sokféle, s éppen sokféleségében nagyon is eredeti és bájos végeredmény jött létre.

Terrazzo minta a modern otthonokban

Ma ezek a márványt idéző, játékos felületek a modern lakásokban és házakban is számtalan felületen megjelennek, legyen szó például a konyha csempéjéről, a fürdőszoba faláról vagy egy elegáns bútordarabról. A népszerűsége napjainkban egyre csak nő, s ahogy más stílusoknak, így a terrazzo mintának is sikerült beszivárognia a gyerekszobákba is. Az egyszerre egyedi, játékos és elegáns hangulat csodálatosan meg tudja teremteni azt a harmóniát, amire otthonainkban mindannyian vágyunk.

A minimalista stílushoz remekül passzolnak a monokróm terrazzo minták, de a letisztultsághoz, valamint a vintage dizájnhoz is tökéletesen illenek. Megjelenhetnek kisebb felületeken, de akár a teljes falat is díszíthetik. A megfelelő színek kiválasztásával szép harmóniát teremthetünk, ha a terrazzo minta színei köszönnek vissza egyes berendezési tárgyakon, a szobában használt szöveteken vagy kiegészítő darabokon. 

A gyerekszobába választhatunk egyféle vagy akár többféle színt felvonultató terrazzo mintás falmatricát, környezetbarát és természetesen kiváló minőségű anyagokból.

Ha szeretnénk, a minta visszaköszönhet a terrazzo mintás Adamo hintán, tapétán vagy akár a gyerek szőnyegen is -- a színvilágot illetően pedig már csak a te fantáziád szab határt. Teremts te is játékos, dizájnos s egyben harmonikus tereket!


Gyermek