Ha meguntad a sorozatok streamelését, közösségi oldalak pörgetését és a vég nélküli videófolyamokat, tedd próbára magad online kvízek segítségével! Egy magyar nyelvű weboldalra naponta több kérdéssor is felkerül különféle kategóriákba rendezve.

Tudáspróbák

Ha kíváncsi vagy, mennyi lexikális tudás maradt meg az elmédben abból, amit a kémiaórákon általános és középiskolában magadba szívtál, itt a ragyogó lehetőség, hogy teszteld. A Tudáspróba kategórián belül van egy tíz kérdésből álló, vegyjelekkel foglalkozó kvízjáték.

Persze vannak könnyedebb, szórakoztatóbb témák is. Trükkös képek, színészek, sorozatok és sztárok kapcsán is feltöltöttek már kvízeket. Vannak orvostudománnyal, madarakkal és hazai rekordokkal foglalkozó kérdéssorok is.

A tudáspróbákon felül más kategóriákban is vannak rendszeresen új tartalmak. Kitölthetsz zenével, filmekkel, irodalommal vagy éppen gasztronómiával kapcsolatos kvízeket is, de szerepel a témák között a sport, a foci és a tudomány is.

Ranglista

Ha versengő típus vagy, a ranglistát neked találták ki. Ez egyfajta kvízverseny, amelyet kizárólag regisztrált felhasználók érhetnek el. Ha bejelentkezel, részt vehetsz a vetélkedőben.

Minden egyes helyes válaszért 10 pontot zsebelhetsz be, így kvízenként 50-200 pontot tudsz besöpörni. Ez csak rajtad na és persze a kérdések számától függ. Jellemzően egy kérdéssor 10 kérdést tartalmaz, így 10 jó válasszal 100 egységgel gyarapíthatod meglévő pontjaid számát.

Jelenleg a 100 legjobb játékos jelenik meg a listán, ahová 15-20 kvíz kitöltésével te magad is könnyen felkerülhetsz. Ha szeretnéd, akár barátaiddal, családtagjaiddal is összemérheted a tudásod, ehhez csupán arra van szükség, hogy ők is regisztráljanak, majd töltsék ki a kvízeket.

A Keresztlabda készítői azt írják, hogy ha sikeresen lefutnak a jelenleg is zajló béta tesztek, kezdődhet az éles bevetés. Mit jelent mindez? A tabellát nullázni fogják, viszont immáron nyereményekért fog folyni a csata, ami új szintre emeli az izgalmakat. Érdemes kihasználni addig is a lehetőséget és gyakorolni egy kicsit.

Hírlevél

Amennyiben szeretnél értesítőt kérni a legfrissebb kvízekről, érdemes feliratkoznod a hírlevélre. Így biztos lehetsz abban, hogy nem fogsz lemaradni az új kihívásokról.

Ne aggódj, nem fogják levélszeméttel megtölteni az elektronikus postafiókod, kizárólag a friss és ropogós kvízekről kapsz majd e-mailt. Ha rendelkezel okostelefonnal, akkor ha beállítasz értesítőt is az e-mailekre, mobilról is kitöltheted a legújabbakat.


Laza