Lássuk tehát, mi mindent javasolt átgondolni a bojlis horgászbotok kiválasztása előtt!

Mennyit számít egyáltalán a tudatosság a bojlis botok beszerzésénél?

Rettentő sokat, talán ezt nem is kell túlzottan hangsúlyozni. Eleve olyan horgász módszerről van szó, ami a kapitális pontyok és amurok megakasztása és sikeres fárasztása körül forog. Elképesztően nagy szerepe van tehát a horgászbotnak.

Pontosan emiatt javasolt nagy odafigyeléssel szemlélni a TackleBait.hu horgász webáruház bojlis bot kínálatát. Nem kevesebb múlhat ugyanis a tudatos beszerzésen, mint akár életünk halának a megfogása.

Akár a hagyományos értelemben vett dobálós, akár behúzós vagy etetőhajós bojlis pecára készülünk is, a horgászbot funkcionalitása kulcsfontosságú az eredményesség szempontjából. Úgyhogy nézzük is meg a leginkább számottevő tényezőket!

Melyek a bojlis botok beszerzésének a legfontosabb szempontjai?

Első körben talán sejthető is, hogy a bothossz, a dobósúly tartomány, valamint az akció figyelembe vétele javasolt. Olyan pálca mellett érdemes letenni a voksunkat, amivel könnyedén tudunk boldogulni, egyúttal rendelkezik a kellő erőtartalékkal is a tartós használathoz.

Sokat számít egy bojlis horgászbot esetében az anyagok minősége is. Nézzünk utána egyrészt annak, hogy maga a bottest hogyan épül fel, emellett pedig a gyűrúk anyagára és illesztésére is fordítsunk kiemelt figyelmet!

Ha már itt tartunk, egy bojlis horgászbot esetében is sokat számíthat a markolat kialakítása. Fontos, hogy dobásnál és fárasztásnál a markolat praktikusan segítse és könnyítse meg a dolgunkat.

Amire szintén nem árt odafigyelni bojlis botok után keresve

Ha már a markolat kérdését említettük, az orsó helyzetére is érdemes odafigyelni. Ami ugyebár szorosan összefügg azzal, hogy a bojlis horgászbot milyen hosszú markolattal bír. Ideális esetben ezt a testmagasságunkkal érdemes összevetni, hogy minél kényelmesebb legyen a helyzetünk dobásoknál és fárasztásnál.

Értelemszerűen a gyártó, a márkanév kérdése is számottevő lehet. Ha egy-egy gyártó kapcsán tudjuk, hogy a nevükkel fémjelzett horgászbotok minőségére nem szokott panasz érkezni, akkor bízhatunk a beszerzés hozzáadott értékében is.

A felsoroltakon túl pedig a beszerzési ár kérdése lehet még olyan, amire nem árt gondolni bojlis horgászbotot keresve. A beszerzés financiális szempontjait érdemes azzal összevetni, hogy mennyit akarunk vagy tudunk a bot beszerzésére fordítani, illetve várhatóan milyen gyakorisággal és intenzivitással fogjuk majd használni magát a bojlis botot.


Sport