Ennek az izgalmas ötletnek és felfedezésnek a kibontása mindenképp megér egy külön bejegyzést. Úgyhogy főként emiatt szenteltünk külön cikket a részletezésnek. Vágjunk is tehát bele a sushi és a konyak történetébe!

Igenis merjünk újítani, ha a konyak kifinomult fogyasztásáról van szó!

Mi minden juthat eszünkbe a konyak fogyasztásának kultuszáról? Valószínűleg egy korosabb úrra gondolhatunk, aki jóízűen szivarozik, amit lefolyt egy-egy kortynyi kifinomultan minőségi konyakkal.

A helyzet az, hogy az iDrinks webshop konyakjait szemlélve nyugodtan csempészhetünk némi újító gondolatot a dologba. Olyannyira, hogy a konyak ismerői és kedvelői is szeretnék megszólítani a fiatalabb korosztályokat.

Ennek érdekében a gasztronómia húrjait pendítették meg. Fantasztikus érzékkel megfigyelve, mennyire fenomenális párost jelenthet a minőségi konyak, valamint a sushi közös fogyasztása. Rögvest eláruljuk, hogy pontosan miért.

Hogyan tud egymással harmonizálni a sushi és a prémium konyak?

A titok nyitja abban rejlik, hogy a sushi és a konyak hatékonyan képesek fejleszteni egymás aromakarakterét. Persze a dolog nem volt csak úgy magától értetődő, hiszen egészen sokáig nem is jutott eszébe senkinek kombinálni őket.

Mígnem Shimbo, a New Yorkban dolgozó japán ételszakértő gondolt egy merészet, aki egyébként is előszeretettel kísérletezik. Bizony ő volt az, aki remek érzékkel megfigyelte, hogy a minőségi ízlelés miatt fogyasztott, látszólag teljesen különböző sushi és konyak mennyire klassz párost alkothatnak.

Tehát a sushiban rejlő keleti erő és a konyak édes nemesség nemcsak remekül egészítik ki egymást, hanem még ki is hangsúlyozzák a másik különleges jegyeit. Ezáltal egészen új szintre emelhetik a fogyasztás élményét.

A kifogástalan párosítás

A kulcsszó talán az lehet, hogy “prémium”. Egész egyszerűen kell, hogy legyen egy bizonyos minőség, hogy egyértelműen kijöjjön a párosítás hamisítatlan élménye. Persze ez minden bizonnyal nem is annyira meglepő.

Hiszen másfajta italoknál és ételeknél is remekül megfigyelhető, hogy a minőség tekintetében bizonyos szint felett képesek csak igazán kijönni az ízek, az aromák és a zamatok. A konyak és a sushi kombinációja kapcsán sincs ez másként.

Ennélfogva ha egy mód van rá, erősen javasolt nem a legalsó polcról választani. Vagyis azok a változatok tudnak egymással kifogástalan összhangot és ízélményt összehozni, amelyekre önmagukban is illenek a minőségi italok és ételek alapvető jellemzői.


Gasztro