A múlt árnyai ma már nem is kísértenek

Napjainkban szerencsére ez már nem így van. Sőt! A választék zavarba ejtően széles körű, szín, alapanyag, forma, nagyság, gyártó szempontjából. És ez jó! Miért? Mert így pontosan be tudod határozni, hogy mire van szükséged: hagyományosra, klasszikusra, modernre, designosra, innovatívra.

Ma már nem csak a funkció a lényeges, hanem a stílusosság és a kreativitás is. Minél jobban alkalmazkodsz az aktuális trendekhez a lakberendezés során, annál több elismerésben lehet részed, ráadásul te magad is jobban fogod élvezni az otthon töltött időt.

A mennyezeti lámpa jelentősége

A lámpa fényt áraszt magából, biztosítva az optimális fényviszonyokat. Milyen az ideális világítás? Attól függ, hogy milyen tevékenységet végzel, illetve hogy a lakásod melyik helyiségéről van szó. A mennyezeti lámpák használat szempontjából az általános világítás részét képezik. 

Ilyen általános világításra a legtöbb helyiségben szükség van: az előszobában, nappaliban, konyhában, hálószobában, fürdőszobában egyaránt. Erre pedig a mennyezeti lámpák a legalkalmasabbak, mert a legegyszerűbb megoldást kínálják. Nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Sokféle színben, alakban, anyagban állnak a rendelkezésedre.

Az innovatív LED technológiának köszönhetően azonban emellett még egy kivételes lehetőséget is kihasználhatsz. Az eredetileg általános világításra szolgáló mennyezeti lámpák között egyre több olyan van, ami dimmelhető - azaz a fényereje szabályozható. Az okoseszközök elterjedése törvényszerű, praktikus, kényelmes - hiszen egy távirányító vagy egy okostelefon segítségével pillanatok alatt hangulatvilágítást varázsolhatsz az otthonodba. 

Milyen mennyezeti lámpát válassz?

Első és legfontosabb szempont: olyat, amilyen neked tetszik. Hiába próbálna más arról meggyőzni, hogy a csaknem egy méter átmérőjű óriás mennyezeti lámpa illene a legjobban a nappalidba, ha te viszolyogsz a méretes tárgyaktól. Ahogy a kristálycsillárt sem választanád, ha te egyszer mozgásérzékelős lámpát szeretnél.

A második szempont a búra megfelelő színének a kiválasztása legyen. Törvényszerű: minél sötétebb a búra, annál jobban elnyeli a fényt, minél világosabb, annál inkább fényárban fog úszni minden. 

A harmadik tényező, amit érdemes átgondolni, nem más, mint a stílus. Itt is szabadon eldöntheted, hogy minden helyiségben egységesen választod ki a lámpákat, vagy külön-külön meghatározod attól függően, hogy milyen legyen. 

A lakberendezésben sokféle stílus létezik: modern, klasszikus, vintage, mediterrán, skandináv, eklektikus - mindegyiknek megvannak a maga formai jegyei. Neked csak arra kell ügyelned, hogy a mennyezeti lámpa jól passzoljon az adott stílushoz. 


Otthon