Narancsbőr statisztikák

A cellulit, másnéven narancsbőr a nők körében gyakran előforduló probléma. Ez igazából a bőr alatti zsírsejtek bőrön megjelenő kitüremkedése, amely nemcsak a combokon, de a felkaron és a hason is megjelenhet. Sajnos, ez nem kizárólag esztétikai probléma, mivel jelentősen rontja a vér- és nyirokkeringést is. Hosszú távon a kötőszövet elgyengülését okozza. A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód, a kevés folyadékfogyasztás mind-mind elősegíti a narancsbőr kialakulását. Ha változtatni szeretne életében, akkor Dr. Pónyai Katinka tippjeit kövesse!

Tisztítás, méregtelenítés

A cellulit kialakulásához nagyban hozzájárulnak a bőr és az izomzat között felhalmozódó méreganyagok, toxinok, így a probléma felszámolásához hatékony méregtelenítő kúrára lesz szükség. Ehhez naponta minimum 3 liter folyadék, gyógyteák, szénsavmentes ásványvíz fogyasztása ajánlott. A kávét helyettesítheti zöld teával.

Egészségesen, egészségeset!

A mozgás és a méregtelenítés már félsiker, de fontos a megfelelő táplálkozás is. A nehéz ételek, a só, a szénhidrátok kerülése mellett fogyasszon magas rosttartalmú, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag ételeket!

A rendszeres testkezelés előnyei

A mai testkezelések már felérnek egy jó edzéssel is. Jó példa erre a PowerShape 2 komplex alakformáló és cellulitkezelési módszere, amely formálja testet, gyorsítja a keringést, vákuum erejének köszönhetően. Fokozza a zsírbontást és az oxigén ellátást, stimulálja az elasztin és a kollagén termelődésért felelős fibroblaszt sejteket, javítja a vérkeringést is. 

Többen élnek manapság a különböző testkezelési technikákkal is. Ha Ön híve ezen módszereknek, a JOY szépség rovat cikkei között bizonyára hasznos információkkal gazdagíthatja életét.

Mozgás, mozgás, mozgás!

A narancsbőr elleni küzdelem egyik fő fegyvere a rendszeres mozgás. A leghatásosabb mozgásformák közé tartozik a kardio gyakorlat, amely a zsírégetést támogatja, illetve serkenti a vérkeringést. Végeredményként, a módszernek köszönhetően eltűnhetnek a méreganyagok, növelhetőek a nyirokrendszer funkciói. De a gyaloglás, biciklizés, úszás is hasznos, a lényeg, hogy legalább heti háromszor iktassuk be menetrendünkbe.


Egészség Sport Életmód