Problémák

A levegőben különféle szennyeződések találhatóak meg. Így a por, különböző kémiai anyagok, mint a kén-dioxid vagy a nitrogén-oxid is. Ezen kívül a pollenek, a gomba spórák és még megannyi különböző anyag. Ezek rossz minőségűvé teszik a levegőt, amelyek folytonos belélegzése egészségkárosodáshoz is vezethet. Legjellemzőbben a különféle légúti panaszokat okozzák, amelyek áttételeket képezhetnek a vérképző szervekkel. Így sajnos csökkenthetik a vér oxigénszállító képességét, amely az egész szervezet működésére hatással van.

Napjaink egyáltalán nem elhanyagolható problémája a szmog is. A környezetszennyezés miatt kialakult füstköd, amely az ipari forradalom óta egyre nagyobb kárt okoz az egészségünkre nézve. Ez és a különféle pollenek okozta allergiás megbetegedések egyre több ember életét nehezítik meg.

Környezeti jellemzők

A minőségi, pihentető alváshoz egy embernek 20-40 köbméternyi levegőre van szüksége óránként. Ez szinte kivitelezhetetlen, mivel egy 15 négyzetméteres helyiséget óránként szellőztetnünk kellene. A nem megfelelő szellőztetés következtében megemelkedik a ház vagy lakás szén-dioxid szintje, amely a fő okozója a rossz közérzetnek és a fáradtságnak is. A fáradtságon kívül okozhatja a koncentráció képességének elvesztését is.

A nyár folyamán a nyitott ablak mellett akár megoldható a folyamatos szellőztetés is, de a hideg évszakokban ez nem kivitelezhető. Ráadásul a folyamatos ablak nyitogatásokból adódóan hőveszteségünk is keletkezik, amit többlet energia felhasználással tudunk csak helyreállítani.

A mai modern nyílászárók sincsenek segítségünkre ebben. Mondhatni túl jól szigetelnek, és szellőztetés hiányában a szén-dioxid szintet a többszörösére is emelhetik. Sőt növekszik a párakicsapódás mértéke, amelynek következtében a penészesedés is megindulhat. A penész nem szép látvány, és a légutakba kerülve irritálják a nyálkahártyát, asztmás és légúti panaszokat is okozhatnak. De kis túlzás nélkül állíthatjuk, hogy akár életveszélyes is lehet.

Megoldás

Az összes problémára megoldást a Zehnder szellőztető technológia ad. Hővisszanyerős szellőztető gépe állandó friss levegőt képes biztosítani otthonunkban. Ez nem költség, hanem befektetés. Szűrőrendszere segítségével biztosítja a friss levegőt, mellette elvezeti a keletkező párát, szén-dioxidot, port, pollent és egyéb káros anyagokat egyaránt. Az otthon levegőjét szinte hőveszteség nélkül képes frissre és tisztára cserélni.


Otthon