A nyári melegben kell a hűsítő vízsugár is

 Akár a kerti munkákat kedveljük, akár csak csöndesen olvasgatni szeretünk egy nyugágyon, vagy épp az aktívabb testmozgás hívei vagyunk (pingpongozni a haverokkal néhány hideg sör kíséretében, vagy épp focizni a kertben a gyerekekkel) mindannyian vágyni fogjuk a nyári melegben a hűsítő vizet, mellyel egyrészt felforrósodott testünket kényeztetjük, mindemellett a ránk rakódott portól és izzadságtól is megszabadulhatunk gyorsan. A legkomfortosabb megoldást erre a kerti szolár zuhany használatával tudjuk olcsón és praktikusan biztosítani.

Hogyan működik egy kerti szolár zuhany?

Ha már csak az elnevezéséből indulunk ki, azonnal egyszerű magyarázatot kapunk a kerti szolár zuhanyok működési elvére. Ezeket a mobil zuhanyokat a kertben, udvaron, azaz kültéren tudjuk használni. Kiváló megoldás azoknak, akik szeretik az egyszerű megoldásokat, hiszen a használata, az összeszerelése és a működtetése is pofonegyszerű. Nem szükséges hozzá elektromos áram (hiszen a nevében rejlő szolár szó épp a napenergia használatára utal), hiszen a víz felmelegítését a nap melege biztosítja. A gondos mérnökök arra is gondoltak, hogy minden felhasználó más és más hőmérsékletű vízben szeret tusolni, így a szolár zuhanyokat hideg és meleg víz szabályozásával tervezték meg.

A kerti szolár zuhanyok beszerelése és beüzemelése nem igényel semmilyen szakembert és szakértelmet, olyannyira, hogy a háziasszonyok is működésbe tudják állítani azt, hiszen semmilyen vízszerelési, csatornázási stb. munkálatokra sincsen szükség. Semmi másra nincs szükségünk csak egy kerti csapra vagy épp slagra, és máris összeraktuk a saját kis kerti zuhanyzóegységünket! Ugye, hogy milyen egyszerű?

Mennyibe kerül egy kerti szolár zuhany?

Természetesen sokak számára fontos paraméter az ár is. Nem kell aggódni senkinek sem, hiszen széles választékban találhatunk szolár zuhanyokat. Ahogyan azt a kereskedelemben kapható árucikkek esetében megszokhattuk, itt sincs ez másképp: az olcsó kerti zuhanyoktól indulva számos komolyabb és magasabb igényt kielégítő magasabb árfekvésű zuhanyok is elérhetők ma a piacon. A legolcsóbb modellek már 40-50.000 Ft közötti árszinttől elérhetőek és hosszú távon szolgálják az egész család pihenését, kényelmét.

Mielőtt kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb modellt számos dolgot el kell döntenünk, olyanokat, mint:

- szeretnénk-e hozzá lábmosó csapot is?

- milyen legyen a tartály mérete?

- legyen-e rajta mozgatható zuhanykar?

- milyen anyagból legyen a víztartály? stb.

 A kerti szolár zuhanyok víztartálya készülhet műanyagból vagy acélból, de napjainkban egyre népszerűbb az energiatakarékos ALU zuhany kivitelezés.


Otthon