Milyen betegségek esetén hatásos a fekete kömény?

Ez az apró kis mag, melyet római koriandernek és fekete szezámmagnak is neveznek, már rengeteg probléma kezelésében bizonyított. Mohamed próféta szerint “gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra”. Nézzünk meg pár konkrét példát, amikor az áldás magja segített megszüntetni a tüneteket!

Egy epilepsziás gyerekeket vizsgáló kísérletben bebizonyosodott, hogy a magok vizes kivonata csökkentette a rohamok erősségét a görcsoldó hatásnak köszönhetően. 

A vírusos eredetű garat- és mandulagyulladások esetén a fekete köményből készült kapszula enyhíti a tüneteket, ezáltal kevesebb fájdalomcsillapítót kell alkalmazni.

A magas vérnyomással küzdőknek javasolt 2 hónapon keresztül, naponta kétszer feketemag-kivonatot fogyasztani, hiszen csökkenti a vérnyomást, így az enyhébb hipertónia nagyszerűen kezelhető vele. 

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek is ajánlott, hiszen már napi 2 gramm is hozzájárul ahhoz, hogy a reggeli glükózszint és a hemoglobin mennyisége csökkenjen, a béta-sejtek funkciói fokozódjanak, és az inzulinrezisztencia mérséklődjön.

További érdekesség, hogy egy tanulmány során megvizsgáltak 35 opiátfüggőségben szenvedő személyt, akiknél a fekete köménnyel történő hosszú távú kezelés segített a függőségük legyőzésében. 

Láthatod tehát, hogy ez az apró kis fekete mag milyen csodálatos gyógyító erővel bír. Ha magad is szeretnéd megtapasztalni áldásos hatásait, akkor próbáld ki a Myrobalan iMU.18 immunerősítő gyógynövénykapszulát, mely szintén tartalmazza a feketemag kivonatát. 

Hogyan segít neked a fekete kömény?

Mint említettük, a mag gyógyerejét már az ókorban is ismerték, a régészek például Tutanhamon fáraó sírjában is találtak belőle készült olajat, de a tradicionális kínai és tibeti gyógyászat is évezredek óta alkalmazza. Napjainkra bebizonyosodott, hogy rengeteg különféle betegség és tünet kezelésében nyújt hatékony, mégis természetes megoldást. 

A fekete kömény néhány bizonyított, pozitív hatása:

- Gyulladáscsökkentő

- Fekélyellenes

- Magas vérnyomást csökkentő

- Gombaölő

- Hörgőtágító

- Vesevédő

- Antioxidáns

- Vírusölő

- Fájdalomcsillapító

- Görcsoldó

Ha nyitott vagy a hagyományos orvoslásra, akkor némi utánajárás után te is belátod, hogy a természet szinte minden panaszra tartogat gyógyírt valamilyen formában. Neked csak annyi a dolgod, hogy megismerd és alkalmazd ezeket az ősi, tradicionális gyógymódokat.


Egészség