Injektor problémák

A nehéz indulás, az egyenetlen alapjárat, a teljesítmény csökkenése, illetve a megnövekedett üzemanyag-fogyasztás is az injektor problémák jelei lehetnek. Ezzel együtt jelentkezhetnek motor kopogási zajok, valamint megnövekedhet a károsanyag kibocsátás is.

Legtöbbször az a probléma jelentkezik, hogy nehezen indul az autó, vagy terhelés közben leáll. Ennek jellemző oka a magas résolaj veszteség. A résolaj alapvetően szükséges dolog, mivel az hűti le az injektort. Azonban, ha túl magas ez a mennyiség, akkor a nyomás is csökken. Abnormális résolaj veszteség esetén a motor leállhat, sőt el sem indulhat.

Az egyenetlen motorjárás legfontosabb jellemzője a szállított üzemanyag mennyisége. Nincs két pontosan egyforma szállítású injektor a Toyota gépjárművek esetében sem, de ezt a motorvezérlő bizonyos határokon belül még képes korrigálni. Abban az esetben, ha az eltérés túl nagy, a vezérlés már nem képes kiegyensúlyozni, és a motor egyenetlenül fog járni. Ezek az esetek általában fúvóka, vagy mágnes szelep hiba miatt lépnek fel.

Injektor felújítás

A dízel üzemanyag rendszer tervezésének köszönhetően a Toyota gépjárművek injektorai javíthatóak, és ezzel a legjobb teljesítmény képességét, a leggazdaságosabb üzemeltetést és az egyenletes és csendesebb motorműködést is biztosíthatjuk.

A common rail injektorok felújítása során szigorú próbapadi ellenőrzést végeznek. A common rail injektorok a mai dízel motorok alkatrészeinek sorában igazi finommechanikai műremekeknek nevezhetőek. Az alkatrészek illesztése csupán néhány mikron. Az autó tesztelése után világossá válik, hogy melyek, azok az elemek, amelyek javításra szorulnak. Legjellemzőbben a csúcs, tömítések valamint a szelepek szorulnak cserére.

Minden autónak más és más a gázolaj áramlási jellemzője. Ezt az elektronikus illesztéssel, azaz a kódolással képesek a műhelyek korrigálni. A próbapad kódot generál, amellyel össze kell egyeztetni az autó kompjuterét. Ezzel az egyes injektorok szállítása kiegyenlítődik, és ezzel a hengerek üzeme azonossá, a motorjárás egyenletessé fog válni.

Dízel javítás

Napjainkban a dízel üzemű gépjármű javításához hozzátartozik, hogy az ezzel foglalkozó műhely több tíz milliós berendezésekkel is rendelkezik. A gépjárművek javítása és felújítása csak ezen gépek meglétével, és komoly szakismereti tudás mellett végezhetőek el. A márkaszervizeken kívül hazánkban kevés olyan vállalkozás van, amely erre szakmailag felkészült és képes is, de a Tamorin Kft. köztük van.


Autó