111 millió dolláros éves fizetéssel, Lionel Messi áll a dobogó első fokán. Az alapfizetés ebből 84 millió dollár, a többi bevétele az egyéb „ügyleteiből” származik. Különféle cégekkel, szponzorokkal – Adidas, Huawei Technologies – kötött szerződése nagyon jól kiegészítik a focival szerzett már egyébként sem kevés jövedelmét.

A második helyen Cristiano Ronaldo áll, a 108 millió dolláros összbevételével, a Bet365 alternatív link adatai alapján. De van saját „illata” és szállodája, és nem titok, hogy komoly szerződés is köti a Nike céghez.

Neymar Jr., a harmadik helyre került a 90 millió dolláros bevételével. Többek között, szerződésben áll a Red Bull-lal, de a Nike és a Gillette is kötött vele szerződést.

Gareth Bale sem keres rosszul, a negyedik helyet kapta meg a maga 34,6 millió dolláros összjövedelmével. Olyan márkák köthetők a nevéhez, mint Konami, Foot Locker és a Nissan Motor.

Az ötödik helyre került, de egyáltalán nem kell szégyenkeznie Paul Pogbának, 29,5 millió dollárt tehet ugyanis zsebre. Nem csak az Adidas céggel kötött szerződése nem titok, hanem az sem, hogy alapítványt hozott létre, hogy egy jobb és szebb világot teremtsen. Az adományozás és Pogba neve szorosan összekapcsolható, hiszen az elmúlt évben, mintegy 30 millió dollárt sikerült a közösségi oldalának rajongói által összegyűjteni, mégpedig a gyermekek megsegítésére.

A tízes listán, a hatodik hely sem rossz. Ezt a helyet Oscar uralja, a 27,4 dolláros jövedelmével. Oscar, Ázsia legjobban fizetett focistája napjainkban. Az Adidas a hatodik helyen feszítő sportolóval is szerződésben áll.

Wayne Rooney a hetedik helyre került a 27 millió dolláros összkeresetével. Jövedelmének jelentős hányadát a foci mellett, a Nike céggel kötött szerződése révén befolyt összeg adja.

Luis Suárez, 19,9 millió dollárt keresett a sportnak köszönhetően. 7 millió dollárt pedig a szponzorszerződései hoztak a konyhára, hiszen az Adidas vele is szerződést kötött.

A 23 millió dolláros jövedelmével Sergio Aguero, a 9. helyre került a legjobban fizetett focisták listáján, melyet az 1xBet bónusz állított össze. Nem csak a teljesítménybónusza, hanem a Nissan Motorral kötött szerződése is megemelte az éves gázsiját.

A 22,6 millió dolláros összjövedelmével az utolsó helyre került Ángel Di María. A Manchester United-et elhagyó Di María azóta bebizonyította, hogy jó döntést hozott, amikor a PSG-hez (Paris Saint-Germain) igazolt.


Sport