Így szűrjük ki a hiteltelen hirdetőket!

Aki ma munkát szeretne találni Magyarországon, az talál, hiszen számtalan cég kínál munkalehetőséget. Figyelni kell azonban már a hirdetéseknél is arra, hogy hogyan kommunikálnak, mit árulnak el magukról a hirdetők.

Egy fizikai munkavállaló számára sokszor nehezen érthető az a sok szakkifejezés, ami az álláskereső portálokon a szövegben megjelenik, így nekik célszerűbb a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég szolgáltatásait igénybe venni. Az említett Beraman Hungary az egyik legismertebb, ők főleg gyártó- és szolgáltatóiparban tevékenykedő autóipari beszállítók számára keresnek fizikai és szellemi dolgozókat is, mindenképp érdemes szétnézni a honlapjukon az álláskeresőknek.

Itt minden hasznos információt megtalálunk a céggel illetve a meghirdetett munkakörökkel kapcsolatban is. Ám ha olyan hirdetésre bukkanunk egy újságban vagy a neten, amely nem tartalmazza pontosan például azt, hogy hol van a munkavégzés helye, vagy mi is a feladat, akkor gyanakodjunk!

Kérdezni kell!

Ha megtetszik egy meghirdetett állás, nézzük meg, adtak-e meg telefonszámot. Ha igen, érdeklődjünk a jelentkezés módjával kapcsolatban, és tudakoljunk meg minél több részletet! Előfordul ugyanis, hogy egy cég egyszerre több munkakört is meghirdet, és nem egyértelmű, melyikre mi vonatkozik.

Főleg a kékgalléros munkakörben dolgozók számára fontos, hogy tisztázzák a részleteket: mettől meddig tart a munkaidő, hány műszak van, jár-e szállás a munka mellé, mennyi az órabér? Ezek mind olyan kérdések, amelyekre tudni kell a választ, mielőtt jelentkezünk. 

Ha azonban eleve munkaerő-kölcsönző céget kerestünk fel, biztosak lehetünk benne, hogy ők megmondják, mi vonatkozik ránk, milyenek a munkakörülmények. A megbízhatóság ott kezdődik, hogy nincs elhallgatva semmi, a munkavállaló minden kérdésére választ kap.

Papírmunka: itt is figyeljünk a részletekre!

Ha sikerül megszerezni az állást, a következő lépés a szerződéskötés. Ennél a résznél is legyünk figyelmesek, alaposan olvassunk át mindent. Keressük itt is a konkrétumokat! Vajon minden szerepel a papíron, amiről szóban megegyeztünk? Jól írták az adatainkat? Egyértelmű, mit várnak tőlünk?

A papírmunka sok időt vehet igénybe, gyakran üzemorvosi vizsgálatok is megelőzik a konkrét munkakezdést. Ilyenkor egy kékgalléros munkavállaló úgy érezheti, nem történik semmi, csak az idő halad, ő viszont még nem kap fizetést, holott már felvették. 

Ebben az esetben is előnyösebb, ha munkaerő-kölcsönző céghez jelentkezünk, mert ők ezt a periódust is le tudják rövidíteni. Tapasztalt munkatársaik már jól tudják, mennyire fontos, hogy minden gyorsan és zökkenőmentesen menjen. Mindenképp gondoljunk erre is, mikor munkát keresünk!


Munka