Délelőtt megy a varázslás minden hétköznap 

Hétköznap délelőttönként az RTL Klub műsorán elérhető egy - számunkra legalábbis - szórakoztató műsor, melynek neve: Asztro-Show. A kérdés az, hogy az is jól szórakozik-e, aki betelefonál a műsorba 485 Ft + ÁFA percdíjon és hóvégén megkapja a telefonszámláját? Lehetséges, mert a műsor elég régóta megy, így feltehetően a műsor nyereséget termel tulajdonosának.

Mindenre választ adnak a műsor "szakértői"

"Megkéri-e a kezem? Találok-e más munkát? Milyen állapotban van a szervezetem? Mi lesz a kimenetele a jogvitámnak? Lesz-e több pénzem? A válaszokat ezekre a kérdésekre megtalálja az Asztro Show-ban és az Asztro Centerben.

Az Asztro Centerben tanácskozhatnak a legjobb magyar látókkal, tarot – mesterekkel, asztrológusokkal, numerológusokkal, reiki mesterekkel, bioenergetikusokkal, rúna – mesterekkel és egyéb alternatív technikák mestereivel. Ők megértik a múltjukat, jelenüket és tanácsot adnak, hogyan készüljenek fel a jövőre, amely vár Önökre." - olvashatjuk a műsor ismertetésében az RTL Klub weboldalán.

Önnek is 8-as számmal kezdődik az adókártyája? Akkor Ön a kiválasztott!

A pénteki műsorban egy Krisztina nevő (varázsló, mágus?) hölgy arra buzdította a műsor nézőit, hogy nézzék meg az adókártyájukat, és ha az 8-as számmal kezdődik, akkor Ők a kiválasztottak és azonnal telefonáljanak be a műsorba, mert 29 millió forint várja őket a "jóslat szerint".  Hogy ez pontosan mit jelent, mi sem tudjuk, és nem is derült ki a műsorból. 29 millió Ft-ot kap a betelefonáló? Vagy egy 29 millió forintra vonatkozó jóslással lesz gazdagabb (szegényebb)?

Kinek van esélye erre a fantasztikus pénzösszegre? Annak, akinek 8-as számjeggyel kezdődik az adókártyája. Néha még azt is elmondták (bár kiírva a képernyőre nincsen), hogy az adókártyája számában lennie kell egy dupla számnak is. Nézzük, hogy mennyi embernek van erre esélye!

Hogyan is néz ki valakinek az adóazonosító száma?

Elég ha beírjuk a Google keresőjébe az "adóazonosító jel" keresést, és az első találatként kiválsztjuk a megbízható Wikipédia enciklopédiát, ahol a következőket találjuk meg a témában:

Az adóazonosító számot a törvény szerint az alábbiak szerint kell képezni:

az 1. számjegy konstans 8-as szám, mely az adóalany magánszemély voltára utal (Magyarul: MINDEN MAGYAR magánszemélynek 8-as az első számjegye az adókártya számának!)

a 2–6. számjegyek a személy születési időpontja és az 1867. január 1. között eltelt napok száma,

a 7–9. számjegyek az azonos napon születettek megkülönböztetésére szolgáló véletlenszerűen képzett sorszám,

a 10. számjegy az 1–9. számjegyek felhasználásával matematikai módszerekkel képzett ellenőrző szám.

Az adóazonosító jel tizedik számjegyét úgy kell képezni, hogy az első számjegyek mindegyikét szorozni kell azzal a sorszámmal, ahányadik helyet foglalja el az azonosítón belül. (Első számjegy szorozva eggyel, második számjegy szorozva kettővel és így tovább.)

Az így kapott szorzatok összegét el kell osztani 11-gyel, és az osztás maradéka a tizedik számjeggyel lesz egyenlő. A 7–9. számjegyek szerinti születési sorszám nem adható ki, ha a 11-gyel való osztás maradéka egyenlő tízzel.

Valahogy mégsem nyeri meg senki a nagy összeget!

Ami a műsor különlegessége még, hogy senki nem "nyeri meg" a mesés összeget, mert bár néha-néha bekapcsolnak a műsorba egy-egy nézőt, de az vagy annyira béna, hogy nem találja éppen az adókártyáját, vagy épp a személyi igazolványával keverte azt össze, vagy épp egy bankjegyet tart a kezében és annak a sorszámát akarja beolvasni... 

Ha-ha-ha-ha-ha!!!!! 

Azt még véletlenül sem merjük feltételezni, hogy a betelefonálók esetleg beépített emberek. Áhhh, biztosan nem, az nem lehet, hiszen ez Magyarország, és itt mindig, minden igaz, amit a TV-ben mondanak.

Ezt igazolja az alábbi ábra is:

Bár a korábbi betelefonálók életkorából elég jól kiderül, hogy a műsor nézői a 60+ éves nézőkből áll(hat), tehát az otthon ülő nyugdíjasok a fő célcsoportja az Asztro-Show-nak. 

Kedves Asztro-Show nézők! A műsorba való betelegonálás költségéből azt javasoljuk, hogy inkább lottót vegyenek (egy percnyi hívásból kb. 2 lottószelvény kijön), mert annak az esélyeit IDE kattintva pontosan meg tudjuk mutatni, hogy mennyit nyernek.

És ajánljuk szíves figyelmükbe a cikk alatti kalkulátorainkat:


Laza