Noha azt gondolnánk, hogy kopóalkatrészek jóval csekélyebb száma miatt a meghibásodás valószínűsége is alacsonyabb, ez ebben a formában csak féligazságnak tekinthető. Valóban ritkábban fordulnak elő üzemzavarok, ám ez részben betudható a járművek alacsony életkorának is. Ugyanakkor vannak olyan tényezők, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni, különben kellemetlen meglepetésekben lehet részünk.

Az egyik ilyen, hogy a szervízhálózat korántsem olyan kiterjedt az elektromos autók esetében, ezért aztán ha probléma lép fel, akkor sokkal nehezebb lesz hozzáértő szakembert találni. A másik, hogy bár kétségtelenül ritkábban történik komolyabb malőr, ám amikor mégis, az jó eséllyel csak igen magas költséggel javítható. Ráadásul egy baleset során az átlagos kárérték is jóval magasabb, mint egy ugyanolyan kategóriájú robbanómotoros gépjármű esetében.

Emiatt aztán nem is lehet kérdés a biztosítás meglétének a fontossága. Az alapcsomagok mellett szerencsére elérhetők kiegészítő szolgáltatások is, ezek igénybevételét a személyes preferenciáink alapján mindenképpen érdemes megfontolni. Kérhetünk védelmet a töltő eltulajdonítása, vagy épp villámkár ellen is, de arra is van lehetőségünk, hogy a jármű egyik legértékesebb részegységére, az akkumulátorpakkra szóljon külön kockázatviselés.

Mielőtt azonban meghoznánk a végső döntést, mindenképpen szükséges, hogy alaposan tájékozódjunk és tökéletesen tisztában legyünk a különböző feltételekkel, illetve korlátozásokkal. Erre érdemes kiemelt figyelmet fordítani, és ha biztosra akarunk menni az elektromos autó biztosítása során, akkor bátran kérjük szakember segítségét is. A különböző opciók pontos leírása azonban online is elérhető és a szerződéskötéshez sem kell kimozdulnunk otthonunk kényelméből, ha nem szeretnénk.


Autó Pénzügy