Ebben a cikkben a tőkével nem, de az ötlettel és a kivitelezéssel mindenképp foglalkozni fogunk. Olvassa végig a cikket, és valósítsa meg ötletét!

Legyen egy (lehetőleg kidolgozott) jó ötlete

Az, hogy szeretne egy saját márkás kozmetikumot, még nem igazi ötlet, inkább csak vágy. Ennél sokkal konkrétabban kell megfogalmaznia azt, amit szeretne. Talált egy piaci rést, amit még nem fedtek le, amire Ön tud először igazi megoldást nyújtani?

Tudnia kell, hogy milyen terméket szeretne pontosan. Saját vagy kész receptúrákat használna? Mennyire akar belefolyni a gyártásba? Sok olyan eldöntendő kérdés merül fel még a megvalósítás előtt, amit meg kell válaszolnia, mielőtt belevágna. De ha kész a terve, máris jöhet a megvalósítás.

Bértöltés, bérgyártás: csak profikkal!

Persze felhúzhat egy saját gyárat, előállító üzemet is, de ennél van egy gyorsabb, egyszerűbb, kezdetben mindenképp hatékonyabb megoldás, a bérgyártás. Ehhez azonban keresnie kell egy profi bérgyártót. Érdemes olyat keresnie, akiknek sok év tapasztalata van, van szabad kapacitásuk, és lehetőleg teljes körű szolgáltatást is tudnak nyújtani.

Egy ilyen profi bérgyártó tud segíteni mindenben a tapasztalatával, a szerteágazó kapcsolatredszerével, a bejáratott beszerzési útvonalaival és szakértelmével. Kár lenne ezt mind veszni hagyni még akkor is, ha később akár saját gyár építését tervezi. A fenti linken elérhető Allinpackaging.hu egy ilyen cég, akik kozmetikai, háztartási és vegyipari termékek előállításában nagyon rutinosak.

Foglalkozhat az alapanyag-beszerzéssel, és csak bértöltethet is, de akár a teljes gyártási folyamatot (beszerzéssel, receptúrával, dobozzal, címkével együtt) kiszervezheti. Sőt, logisztikai, raktározási feladatokat is vállalhatnak, így Önnek már tényleg csak az értékesítés marad elvégzendő feladatként.

Eladás, eladás, eladás!

Ha már eldöntötte, hogy belevág, és meghozta a döntéseket a fent említett kérdésekre is, akkor jöhet az eladás! A termékeit minél több potenciális vásárlóhoz el kell juttatnia, minél hamarabb. A piacnak, a vevőknek meg kell ismerniük a termékét. Ehhez kész marketingstratégiára lesz szüksége és eladásra, eladásra, eladásra!

Ön immár saját márkás termékkel fog rendelkezni, ezzel pedig sima kereskedőből gyártóvá lép elő. Fel kell keresnie a potenciális viszonteladóit, és be kell listáztatnia a termékét a lehető legtöbb online és offline kereskedőhöz. A lényeg, hogy gyorsan jusson el mindenhova a termékének híre, ismerjék meg az emberek.


Munka