Továbbá a kávé íze sem másodlagos, amelyhez nem elegendő a magas minőségű kávébab megvétele, egy jól működő készülék is szükséges elkészítéséhez. A család méretéhez mérten, valamint a napi elfogyasztott kávé kapacitás alapján szükséges a megfelelő gépet kiválasztania.

A kávéfőző alapvető tulajdonságai

A kávéfőző kapacitása azért lényeges, mivel meg tudja határozni, hogy egy vagy két csésze kávét készít el egy időben. Azonban léteznek olyan kávéfőzők, amelyekkel akár 6-7 csésze kávé is elkészíthető nagyobb család esetében. Ezek a készülékek időtakarékosság szempontjából kiemelkedők, mivel a több adagnyi lefőzött kávét akár termoszban magával is viheti, megspórolva a lefőzés idejét. Azonban a kisebb kapacitású kávéfőzőkkel legtöbb esetben különleges kávék is elkészíthetők, legyen az egy latte macchiato vagy cappuccino.

Teljesítményük alapján is választhat kávéfőzőt 230Watt-tól egészen 1900Watt-ig, legnépszerűbbek általában az 1000Watt-os készülékek. Vásárláskor a víztartályok űrtartalmára is érdemes figyelmet fordítani. A fúvókák száma is lényeges, mivel annyi kávét tud lefőzni egy időben, ahány fúvókával rendelkezik a gépezet.

A BestMarktnál kapható kávéfőzők közül bátran választhat, minőségi készülékek várják a vásárlókat a webáruházban!

A kávéfőző fajtái

A kávégépbe töltött kávé fajtája szerint léteznek hagyományos darált kávéval működő készülékek és eredeti kávébabbal működő darálós készülékek egyaránt. A kávédarálóval felszerelt gépek sokkal kompaktabbak és egyszerűbbek, mivel működésükhöz csak a gépezetbe kell szórni a kávébabot, majd kiválasztani a kívánt kávémennyiséget. Mindemellett a már előre megőrölt kávészemek sokkal gyorsabban veszítenek aromájukból, így mondhatjuk, hogy a frissen őrölt kávé sokkal finomabb. Azonban arra is van lehetőség, hogy hagyományos kávégépe mellé kávédarálót szerezzen be, így a kávé aromája is megmarad és a kávégép beszerzése is költséghatékonyabb.

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a kapszulás kávéfőzők, egyszerűségük és különböző ízviláguknak köszönhetően. Az ilyen jellegű kávéfőzők esetében elegendő egy kapszulát behelyezni a készülékbe, és már kész is a kávé. Mindemellett különböző egyedi ízek és ízesítések közül is válogathat kedvének és napszaknak megfelelően.


Gasztro