Egyaránt szó lesz tehát a két oldalon járható állólétra fizikai jellemzőiről, miközben a jellemző felhasználási körülményeire ugyanúgy ki fogunk térni.

Amit a két oldalon járható állólétra fizikai sajátosságairól tudni érdemes

A modern, két oldalon járható állólétrák rendszerint alumíniumból készülnek, ennek köszönhetően pedig egészen könnyűek. Persze az alacsony önsúly nem jár együtt kicsi terhelhetőséggel, a modern változatokat egészen komoly teherbírás jellemzi.

Az egyes fokok és a létra szára között erős, már-már robosztus kapcsolat található, mégpedig a stabilitást elősegítendő. A létra lábdugói csúszásmentesek, bordázottak, és nem utolsósorban padlókímélők is.

Ezeknek a fizikai tulajdonságoknak köszönhetően legyen a feladat bármilyen, a két oldalon járható állólétra kellő stabilitást és biztonságot kölcsönöz az elvégzéséhez.

A két oldalon járható állólétra használatából fakadó előnyök

Az első és egyik legfontosabb előny a biztonságos felhasználás. A két oldalon járható állólétra tervezésekor és gyártása alatt minden döntés azt szolgálja, hogy a felhasználó a munkavégzés közben nyugodt körülmények között, biztonságosan tudja tenni a dolgát.

A modern létrát csak egy stabil pontra kell letennünk, és onnantól kezdve nyugodtan koncentrálhatunk a ránk váró feladatra. Ráadásul a szerkezetet odébb rakni vagy egyik munkaállomásról a másikra vinni sem nehéz, köszönhetően az alacsony önsúlynak.

Az összecsukható kialakítás továbbá annak kapcsán is hathatós segítséget jelent, hogy a két oldalon járható állólétra szállítás közben a lehető legkevesebb helyet foglalja csak.

Milyen feladatokhoz tudjuk alkalmazni a két oldalon járható állólétrát?

Amennyiben az otthoni felhasználást vesszük alapul, a két oldalon járható állólétra egyaránt szóba jöhet kültéren, illetve beltéren is. Ideális választást kínál többek között a takarítás, a festés vagy az egyéb munkálatok kivitelezéséhez, miközben egy-egy magasabban lévő tárgy elérését is könnyedén lehetővé teszi.

Persze nem feltétlenül kell leragadni az otthoni használatnál. A két oldalon járható állólétra praktikus kellék lehet a profi festő, burkoló vagy felújítással foglalkozó brigádoknál is. Elvégre nem nehéz, a használata borzasztó egyszerű, miközben kis helyen is elfér a munkához használt autóban.

Mindezek mellett a két oldalon járható állólétra tipikusan olyan kellék, aminek érdemes helyet hagyni a hétvégi ház pincéjében is. Amikor el kell végezni az időszakos karbantartó munkákat, akkor ugyanis elképesztően hasznos, ha kéznél van egy ilyen praktikus szerszám.


Munka