A következő cikkben tehát többet megtudhatsz a fali tükör funkcióiról, s talán egy olyan oldalát is megismerheted, amelyről eddig még nem tudtál. 

A fali tükör kiválasztásának szempontjai

Amikor tükröt választunk, nagyon fontos a lakás méretéhez igazodni, hiszen használata segít az adott helyiség térérzetét növelni. Például a nagyobb méretű darabokat a kisebb helyiségekbe helyezhetjük el, így becsempészünk egy kis optikai csalást. A szűkebb nappalik, konyhák esetében érdemes a falon végigfutó fali tükröt elhelyezni az egyik oldalon, de a gardróbajtón is tökéletes mutatnak majd. A hálószobában pedig az ágy mögötti falon ajánlott felszerelni.

Mi a helyzet akkor, ha nagy a lakás? A tükrök segítségével szélesíteni és hosszabbítani is tudjuk a tereket. De az elegáns lakókörnyezet kialakításához is hozzájárulhatnak. A nappaliban elhelyezhetjük őket az ablakkal szemben, míg a hálóban inkább az ablak melletti falon. Az ággyal szemben ne helyezzünk el tükröt, mivel ez a feng shui szerint álmatlanságot, míg a hiedelem szerint féltékenységet okozhat. 

Egy fali tükör funkciói

Arról már olvashattál, hogy a tükör egyik leghasznosabb funkciója, hogy a kisebb terek “növelhetőek” segítségével. A tükör funkciói közé azonban még sok minden más is tartozik. Például az is, hogy élethű tükörképet mutat. Éppen ezért elhelyezésekor is ügyeljünk a megfelelő magasságra, hogy a tükörképünk valóban azt mutassa, amit látni szeretnénk. 

Ezenfelül a tükör segítségével stílusossá tehető az adott helyiség, és otthonos környezetet teremthetünk vele. Ráadásul egységesíti az enteriőrt.

Végül, a 2020-as trendekben ismét megjelent az art deco, így például egy HUB BEVY tükörrel az eleganciát is becsempészheted a lakásba. 

A Designmarket fali tükör kínálatában ott lapulnak a legstílusosabb darabok, így neked csak ki kell választanod az igényeidnek megfelelő terméket, hogy teljessé tedd a teret! 

Honnan tudjam, melyik az igazi?

A tükör kiválasztásánál tehát már tudjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, most pedig segítünk néhány konkrét példával megtalálni az igazit.

Az Umbra Hub kollekció rendkívül közkedvelt, hiszen a termékek innovatív gumis peremmel vannak ellátva, amelyek számos problémát kiküszöbölnek.

Az előtérbe mindenképpen a vékony gumiperemmel rendelkező, stabil rögzítésű, kerek formájú termékek ajánlottak. 

A fürdőszobába szintén megnyerő lehet ez a formavilág, s ezek között már olyat is találunk, amelyek mögött egy komplett polc rejtőzik. A Cubiko és a Circo márkák ebben segíthetnek neked.

A gardróbba egész alakos, míg a nappaliba vagy étkezőbe a lebegő megjelenésű termékek ideálisak. A Bevy és a Hubba elegáns darabjai között sok ilyen tükörrel találkozhatsz.


Otthon