Készülékek 

Mobiltelefonja mindenkinek van ma már, sőt régebbi fényképezőgépek is lehetnek a család birtokában. Egy kiemelten fontos alkalomkor az is előkerülhet. Sokszor felmerülhet a kérdés, hogy az a szuper kép melyik készülékkel is készült. Keresés során végig kell görgetni az összes készülék memóriáját, ami azért lássuk be, nem kis feladat. Érdemes a legjobb felvételeket már a kezdetektől egy helyen tárolni, hogy amikor arra szükség van, egyszerűen csak elő lehessen venni. Illetve a szakszerű tárolásuknak köszönhetően az adatvesztés is könnyen elkerülhető. 

Fényképek élete 

A legjobban sikerült képek természetesen azonnal felkerülnek a közösségi oldalakra, de az idősebb korosztály is gyakran megkapja fénykép, esetleg fotókönyv formájában. A tökéletes felvételekhez makulátlan kivitel is jár. Ezt minőségi vászonképek formájában kaphatod meg. A készítés során a gyönyörű képkockák festővászonra kerülnek nyomtatásra. A lenyomatot vakrámázzák, aminek köszönhetően elkészül a fali dekorációs elem. Mivel saját fényképek alapján készülnek, így két egyforma sosem lesz, hacsak nem rendelsz mind a két nagyszülőnek pont ugyanolyat. 

Segítő alkalmazások 

A fényképek praktikus tárolása nem egyszerű feladat, ehhez érdemes szuper applikációkat segítségül hívni. Ezek pont abban segítenek, hogy a képek előkeresése ne legyen nehéz, bonyolult vagy időigényes feladat. Androidos, illetve iPhone telefonon is működnek. A Google Fotók az egyik legismertebb lehetőség. Ez nyújtja a vázolt problémára a legközvetlenebb megoldást. Segít platformfüggetlenül rendszerezni a képeidet. Minimális tömörítés mellett elég nagy tárhelyet biztosít. Akár az automatikus mentést is beállíthatod ide, hogy biztosan ne vesszen el semmi. A Google mellett a Flickr is egyszerűen használható. Automatikus feltöltést és okoskeresést is kínál. A Slidebox is egy nagyon érdekes kis app. Albumokat hozhatunk létre, és így rendezgethetjük és tárolhatjuk a képeinket. 

Bármilyen tárolási mód mellett teszed le a voksodat, egy biztos, a digitális világ megköveteli a személyes adatok biztonságos és rendszerezett tárolását. Ha nem fordítasz erre időt, rosszul jársz. A személyes adataid tárolása, megőrzése és későbbi felhasználása a Te feladatod, könnyíts meg a napjaidat, hogy ezek a dokumentumok értékesek maradhassanak az idő végezetéig.


Otthon Kultúra