Cikkünkben a változatos és meseszép gyermek lámpatestek sokszínűségére és kiváló használhatóságára igyekszünk rávilágítani, egyúttal konkrét típusokat is ismertetni fogunk.

Mire érdemes odafigyelni a gyerekszoba világításának a kialakításakor?

A funkcionalitás, az esztétikum, valamint a gazdaságos működtetés egyaránt komoly szerepet játszhat a gyerekszobába szánt világító kellékeknél. Az idő múlásával ugyanis a legkisebbek otthonául szolgáló helyiség szerepe is változik.

Kezdetben főként a pelenkázás és az esti fürdetés színterének számít. Ezért kiemelten fontos az elegendő mennyiségű és minőségű fény megléte, hogy éjszaka is könnyedén megoldható legyen a tisztába tétel.

Kis idő múlva aztán az önfeledt játékok és a nyugodt esték otthonává válik a gyerekszoba, ideális esetben pedig a fényforrásai is hatékonyan támogatják ezeket a tevékenységeket.

Mennyezeti lámpák a gyerkőcök legnagyobb örömére

Hála a designerek egészen kreatív ötleteinek, elképesztően klassz mennyezeti lámpákat is találhatunk a gyerekszobába. A különböző dekor elemekkel díszített változatok között egyaránt fellelhetjük a lányok, illetve a fiúk ízléséhez passzoló darabokat.

Hogyha a gyermek nagy állatbarát, akkor egy macis vagy éppen bárányt ábrázoló lámpatest biztosan a kedvére lesz majd a szobájában. Szintén klasszul néz ki a repülőket a felületén megjelenítő változat, és persze a puzzle effekteket tartalmazó gyereklámpáról se feledkezzünk meg.

Az S-LIGHTLED-nél kapható mennyezeti gyereklámpák tehát már-már zavarba ejtően sokszínű kínálatot biztosítanak a számunkra, így könnyen a lurkó kénye-kedve szerint tudjuk kialakítani a helyiség alap világítását.

Szerethető gyereklámpák falra szerelhető kivitelben

Persze nemcsak a mennyezetre szerelhető, hanem a falra illeszthető gyermeklámpák is tökéletesen illeszkedhetnek az elképzeléseinkhez. Sőt, jobban belegondolva bizonyos helyzetekben még előnyösebbnek is számítanak.

Egy kedves mackós fali lámpa szolid fényénél például kényelmesen végre lehet hajtani az esti altatást, és még csak erőteljes fényárral sem kell közben elárasztani a lakást. Ezáltal olyan nyugodt körülményeket tudunk teremteni a gyerkőc számára, ami segítheti őt a mielőbbi elalvásban.

Persze az is kiváló ötletnek bizonyulhat, ha a fali és a mennyezeti lámpát kombináljuk. Bizonyos szituációkban ugyanis inkább az előbbi által elérhető erősebb alapvilágítás, míg más helyzetekben inkább az utóbbinak köszönhető finomabb fények jelentik a jobb választást.


Otthon