Egy szállítmányozó cég számára elengedhetetlen a megbízások gyors, pontos, biztonságos teljesítése, hiszen a következő megbízások elnyerése is függ ettől. Azonban ehhez pozitív cash flow szükséges.

De mi a helyzet akkor, ha a partnerek a szektorban szokásos 30 napot meghaladó határidővel fizetnek? A napi működési költségekre, a járművekre, a munkabérekre forrást kell teremteni, különben a cég működése veszélybe kerül.

Faktoring a szállítmányozásban

A szállítmányozás, fuvarozás sajátos szabályok szerint működik, mivel a szállítmányozók nagy része bizományosi megbízás alapján szállítja le az árukat, ami azt jelenti, hogy csak a teljesítés után állíthatja ki a számlákat az elvégzett munkákról. Ráadásul a partnerek javarészt 30 vagy több napos határidőre fizetnek, így a megrendelés és a számla kiegyenlítése között akár 90 nap is eltelhet. Ilyenkor a felhalmozódott kintlévőségek likviditási problémákat okozhatnak. 

Ennek elkerülésére, a forgótőke finanszírozására, a folyamatos és zökkenőmentes működéshez nyújt lehetőséget az ágazatra szabott transzport faktoring. 

Amennyiben a szállítmányozó cég igénybe veszi a faktoring szolgáltatást,

- 24 órán belül hozzájut számlái ellenértékének 80-90%-ához,

- aminek segítségével fedezni tudja költségeit,

- ki tudja fizetni a járműflotta lízingdíjait, üzemanyag-ellátását,

- valamint el tudja vállalni a következő projekteket.

A fejlődés záloga

A faktoring lényege, hogy a vevőkövetelés, vagyis a számlák faktorcég számára történő eladásával azonnal pénzhez jutsz, nem kell figyelned a fizetési határidőket. A FlexiBill fintech forradalmár csapata több mint 15 év pénzügyi gyakorlattal dolgozik azon, hogy egy új és innovatív rendszerrel időt és pénzt spóroljon a cégednek.

Egy bankhitel felvétele hosszadalmas, bonyolult, ráadásul nem minden vállalkozás számára igényelhető, ezzel ellentétben a faktoring finanszírozás gyors, egyszerű és rugalmas, hiszen a számlák ellenértékéhez kötött.

A faktoring hazánkban még kevésbé elterjedt finanszírozási mód, és sok a tévhit körülötte, pedig komoly előnyökkel jár a vállalkozások számára, hiszen akár egy induló vállalkozás is igénybe veheti, nincs szükség fedezetre, és azonnali pénzt jelent.

Digitális faktoring 

A legújabb kori kihívásoknak megfelelő digitális faktoring a hagyományos faktoring módszerét modernizálja azáltal, hogy a teljes folyamatot a digitális térbe helyezi. Ennek megfelelően a regisztrációs kérelem benyújtásától az ajánlatadáson, majd szerződéskötésen át a tényleges faktorálásig minden folyamatot 100%-ban online intézhetsz, sőt hónapok helyett egy gombnyomásra juthatsz a pénzedhez.

Vedd vissza az irányítást pénzügyeid felett, válaszd a digitális faktoringot vállalkozásod működőképessége és növekedése érdekében.


Pénzügy