Rövid története

Az eljegyzési gyűrű egy köves karika, ami a házasodási szándékot jelzi a külvilág felé. Hazánkban a 19. századig a jegykendő volt divatban, amit elég hamar kiszorított a jegygyűrű divatja. Akkoriban sokkal körülményesebb volt a lánykérés, mint napjainkban, bár sokan tartják a hagyományt, miszerint a szülőktől kérnek engedélyt és beleegyezést a jegyességhez. Bár ma már nincs igazi jelentősége, mégis kedves gesztus. 

Kutatások alapján a többség arra esküszik, hogy a nagy kérdésnek négyszemközt kell elhangoznia, míg kevesebb, mint a párok 5 százaléka voksol a nyilvános lánykérésre. Persze az eljegyzés alapvetően tökéletesen személyes, így maximálisan személyre szabott az, hogy ki hogyan dönt. 

Mi alapján válassz?

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásában igen nagy szerepe van a menyasszony személyiségének. Nagyon fontos, hogy illeszkedjen hozzá a gyűrű, hiszen kevés lelombozóbb van annál, mint a nagy pillanatban előrukkolni egy közel sem tetszetős gyűrűvel. Hogy ezt elkerüld, nézz körül az Ékszerpalota kínálatában, ahol diszkrét, de mégis dekoratív gyűrűk várnak.

Fontos szempont a gyűrű anyaga (figyelni kell az allergiákra), színe, a benne foglalt kő, annak színe, száma és a gyűrű megmunkálása. Ha elég jól ismered a kedvesedet, akkor nem okoz majd nehézséget a választás. 

- A domináns, magabiztos hölgyek általában a modern vonalvezetést kedvelik, és ha teheted, akkor mindenképp gyémántot válassz az eljegyzési gyűrűbe, mert azzal biztosan leveszed a lábáról. 

- A kissé szétszórt hölgyek, akik a társaság középpontjában vannak, megint másra vágynak. Mondjuk egy színes kővel ellátott eljegyzési gyűrűvel biztosan nem lőhetsz mellé, hiszen különleges és egyedi, mint ő maga. 

- A megfontolt, romantikus hölgyek számára az ideális eljegyzési gyűrű a klasszikus, három köves elképzelés, hiszen ez a típus szereti a hagyományos ékszereket. A kövek méretével és csiszolásával nem válik unalmassá és tömegcikké.

- A megbízható, racionális hölgyek kedvence a szoliter eljegyzési gyűrű, és azok közül is az ovális kővel díszített darabok. 

Mindig érdemes alaposan felkészülni az eljegyzésre, azaz mindent alaposan megtervezni egészen a megfelelő méret meghatározásától kezdve az ideális helyszínig. Ehhez nem szégyen segítséget igénybe venni, hiszen ha a hölgynek van egy jó barátnője, aki hajlandó segíteni a meglepetésben, akkor nem fogja senki elveszettnek érezni magát a gyűrűk rengetegében. 

Ha elakadtál, vagy épp nem lelted meg az ideális gyűrűt, akkor érdemes barangolni az interneten, és ötletet gyűjteni a kiválasztáshoz. 


Életmód Szerelem