Az ülőgarnitúra kiválasztása

A MyBútornál kapható stílusos ülőgarnitúrák esetében a jó minőségű anyag, az egyedi tervezés és a plusz funkciók léte határozza meg azok exkuzivitását. Tehát ha kifejezetten különleges kanapéra vágyunk, akkor ahhoz először meg kell fogalmaznunk saját igényeinket. 

Az első kérdés a stílus, hiszen az egyedi designban készült kanapék és fotelek sikkessé teszik otthonunkat. Gondoljuk át a lakás tervezett stílusát, és ahhoz mérten válasszuk ki az oda illő darabot. 

A skandináv stílust az organikus design, azaz a természetközeli formák, a letisztultság és az egyszerűség jellemzi, amely valahogy mégis mindig különleges köntösben tárul elénk egy-egy designer bútor formájában.

A modern stílusú kanapék sokszor zömökebb, futurisztikusabb megjelenést nyújtanak, de a bőrkanapék is nagyon illenek ehhez a stílushoz. A kecses kivitelezésű, bársonyból készült kanapék a modern art deco stílus vagy épp a neobarokk kedvelt darabjai.

Miután a stílust eldöntöttük, elgondolkodhatunk azon, hogy milyen extra funkciót, funkciókat szeretnénk. 

Gyakori igény az ágyazhatóság

A helykihasználás miatt kifejezetten fontos lehet az ágyazhatóság. Napjainkban a multifunkcionalitás a legtöbb berendezési tárgy esetében szinte alapkövetelmény. Hiszen szeretnénk okosan kihasználni a teret. Egy ágyazható kanapé segíthet vendégeink elszállásolásában, de egy kis méretű lakásban is komoly hasznát vehetjük.

Azonban tudni kell, hogy az ágyazható funkció megdrágítja a kanapé árát. Hiszen mind tervezésben, mind anyagban költségesebbé válik az előállítása. Azonban sokszor nagyobb segítséget nyújt egy-egy ilyen okos megoldás, mint amennyit ráköltöttünk. Egy igazán exkluzív kanapé pedig napjainkban attól is trendi, hogy sokoldalú, a legmodernebb lakberendezési elveket követő multifunkcionalitás jegyében készült.

Az igazán exkluzív moduláris kanapék

A moduláris kanapék, azaz átszerelhető kanapék kifejezetten exkluzívnak számítanak. Főleg akkor, ha ehhez a sokoldalú használhatósághoz egyedi formatervezés is társul. Hiszen akkor lehet igazán jól kihasználni az ilyen kanapék és ülőgarnitúrák funkcióit, ha megfelelő és ötletes tervezés, ehhez kapcsolódó egyedi design is jellemzi a bútort. 

A moduláris kanapék legnagyobb előnye, hogy általuk szinte bárhogy alakíthatjuk a teret, a helyiség elrendezését. Lehet ágy vagy épp lounge-fotel, egyenes vagy L-alakú kanapé, dohányzóasztallal. Lehet jobbos és balos kivitelezésű, ezáltal térelválasztóként is használhatjuk. De csak akkor és úgy, ahogy éppen szeretnénk. Ez a nagyszerű ebben a találmányban, és ebben rajlik ezeknek az ülőgarnitúráknak az egyedisége.


Otthon